У Волинській області тривають заходи у рамках Тижня безпеки життєдіяльності

У Волинській області тривають заходи у рамках Тижня безпеки життєдіяльності

03.04.15 15:51 0 710
1 квітня у Луцьку на базі дошкільного навчального закладу № 27 «Незабудка» відбулася тематична вистава з елементами гри з безпеки життєдіяльності. Дійство у рамках Тижня безпеки підготували педагоги разом з рятувальниками, а втілили задум дорослих вихованці старших груп дитсадка.

Спочатку діти зіграли перед глядачами виставу «Чи безпечні іменини у лисички Ніни», що оповідає про наслідки необережної поведінки з електроприладами у побуті. Малеча не тільки в ігровій формі повторила основні протипожежні вимоги, але й всі разом пригадали номери служб екстреного реагування та алгоритм дій у випадку біди.

Окрім того, дітлахи змагалися у пожежних естафетах: приборкували умовну пожежу, набирали номер Служби Порятунку «101» на ігровому телефоні, змагалися на швидкість у порятунку іграшкових персонажів із нібито охопленого пожежею будиночка.

Після важкої праці у ролі рятувальника, діти зіграли у дидактичну гру «Правильно – неправильно» на перевірку знань з правил пожежної безпеки, вчилися надавати першу домедичну допомогу, зокрема накладати пов’язки, а також пригадали прислів’я та приказки на тематику безпеки життєдіяльності.

На закінчення зустрічі рятувальники роздали вихователям листівки із правилами дій на випадок різного роду надзвичайних ситуацій.

Як зазначили працівники ДСНС, саме така невимушена та цікава інтерпретація постулатів безпеки формує уявлення дітей про небезпечні для людського життя ситуації та способи поведінки у них, а також розширює знання дітей про небезпеку у побуті, розвиваючи кмітливість, спостережливість та швидку реакцію.

УДСНС у Волинській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ