У Луцьку відбулося тренінгове заняття - «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним»

У Луцьку відбулося тренінгове заняття - «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним»

03.04.15 10:32 0 617
Вчора, 1 квітня, в рамках діяльності молодіжного клубу "Як стати успішним", що створений Луцьким міським центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, й функціонує на базі КЗ «Луцька міська дитяча поліклініка» у відділенні «Клініка дружня до молоді» за підтримки БФ «Партнерство кожній дитині», відбулось тренінгове заняття на тему: «Торгівля людьми: це може трапитися з кожним».

У заході взяв участь заступник начальника відділу по боротьбі зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми УМВС України у Волинській області Віктор Кравчук.

Торгівля людьми — одна з актуальних проблем сучасності. Окрім, економічних причин, які змушують шукати роботу за кордоном, важливими факторами, що сприяють торгівлі людьми, є відсутність достовірної інформації про можливості працевлаштування, незнання своїх прав, поширення стереотипів. Головна мета заходу – підвищення рівня обізнаності дітей про причини та наслідки торгівлі людьми.

“Ваша обізнаність – це ваш захист і сила. Будьте обачні та обережні”, – звернулась на початку заняття до учасників клубу тренер Тамара Бондарук, спеціаліст ЛМЦСССДМ.

“Торгівля людьми — це особливо важкий кримінальний злочин, який часто має транснаціональний характер, однак останнім часом збільшилася кількість випадків торгівлі людьми всередині нашої держави”, - зазначив Віктор Кравчук. Також він розповів про всі напрямки діяльності відділу по боротьбі зі злочинами пов'язаними з торгівлею людьми та навів приклади злочинної діяльності торгівців людьми на території Волинської області.

Загалом, за допомогою різних методів роботи: мозкового штурму, роботи в групах, міні-лекції, показу відеороликів діти отримали інформацію про поняття «торгівля людьми», стадії та основні ознаки торгівлі людьми. Дізнались, що вона може відбуватися в різних формах.

“Актуальність теми підтверджується й тим, що свобода людини є однією з головних цінностей сучасного цивілізованого суспільства, а забезпечення недоторканності свободи особи – однією з головних функцій держави”, - підсумувала тренер клубу Ірина Догойда.

Луцький міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Обласні фіскали перевірили ...

КОМЕНТАРІ