Свободівці вимагають перевірити наявність подвійного громадянства в окремих посадовців Волинської области

Свободівці вимагають перевірити наявність подвійного громадянства в окремих посадовців Волинської области

03.04.15 14:19 0 772
2 квітня 2015 року Волинська обласна рада підтримала запит депутатів від ВО "Свобода" Олександра Пирожика та Миколи Собуцького до виконувача обов'язків начальника управління СБУ у Волинській області Олександра Карпенка щодо перевірки наявності подвійного громадянства в окремих посадових осіб у Волинській області та висловлювань і дій, які містять ознаки пособництва тероризму.

До депутатів надійшла інформація про те, що начальник Волинської філії Державного підприємства "Український державний центр радіочастот" Сергій Петров окрім українського має й російське громадянство, а члени його родини проживають у Калінінграді. Цю інформацію, зокрема, висвітлювали й журналісті телекомпанії "Аверс".

"В умовах військової агресії з боку Російської Федерації ця інформація потребує перевірки, оскільки Сергій Петров має доступ до важливих державних таємниць, здійснює контроль за частотним ресурсом у галузі телефонії, телебачення і радіомовлення у Волинській області та за її межами, що в час відкритої військової та інформаційної війни Російської Федерації проти України є неприпустимим. Це може бути однією з причин того, що на займаній посаді Сергій Петров своїми діями чи бездіяльністю може бути причетним до зволікання з прорахунком телевізійних частот у північних районах області, жителі яких не мають змоги дивитися передачі українських регіональних телеканалів, натомість домінують телеканали Республіки Білорусь і Російської Федерації", – констатував перший заступник голови Волинської облради Олександр Пирожик.

Також у запиті свободівці просять звернути увагу на той факт, що окремі представники "лівих" ветеранських організацій нашого краю під час своїх зустрічей з мешканцями міста Луцька дозволяють собі висловлювання, які містять ознаки пособництва тероризму.

Зокрема, згідно з інформацією журналістів, під час тематичної зустрічі з вихованцями Волинського обласного Центру науково-технічної творчості учнівської молоді у місті Луцьку з нагоди дня звільнення міста від гітлерівських окупантів Михайло Єрлін дозволив собі висловлювання, які викликають серйозні занепокоєння: "… госпіталь вєтєранов войни. Я імею право дважди в год проходіть там лєчєниє. Захожу сєйчас, а там ети нєзаконниє ранєниє! Понімаєтє? Оні незаконниє ранєниє! Кончать с етим надо скорєє!".

У зв'язку з цим депутати звертаються до керівництва СБУ області з вимогою здійснити перевірку викладених відомостей, а в разі їх підтвердження – дати правову оцінку таким діям і висловлюванням.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ