Закарпаття: на Рахівщині й Берегівщині пожежники врятували від знищення вогнем два житлові будинки та літню кухню

Закарпаття: на Рахівщині й Берегівщині пожежники врятували від знищення вогнем два житлові будинки та літню кухню

03.04.15 08:03 0 618
Пізно ввечері 1 квітня трапилася пожежа в с. Верхнє Водяне, що на Рахівщині. Поки господарі були вдома, загорілася надвірна споруда, у якій розміщувалися дроварня та літня кухня. Випадковий перехожий помітив вогонь у приміщенні дроварні та о 23:44 подзвонив до служби порятунку.

Для ліквідації загорання задіяли бійців місцевої пожежної команди с. Верхнє Водяне. Насамперед вони о 00:25 локалізували пожежу, аби вогонь не перекинувся на літню кухню та житловий будинок, розташований за 5 метрів від дроварні. Далі о 01:05 вогнеборцям вдалося повністю ліквідувати загорання.

За попередніми даними, до пожежі призвело коротке замикання електропроводки в приміщенні дроварні. Як наслідок, полум’я пошкодило частину майна, яке знаходилося всередині. Завдані стихією збитки встановлюються.

Того ж дня вогонь охопив надвірну споруду в с. Боржава Берегівського району. Власник обійстя та його сусід сиділи вдома, коли почули тріщання шиферу й побачили пожежу в хліві. О 23:53 вони повідомили про подію до оперативно-рятувальної служби та кинулися виводити з палаючої споруди свійських тварин – корову й двох свиней.

На місце події оперативно прибули бійці 12-ї державної пожежно-рятувальної частини та місцевої пожежної команди с. Вари. О 00:25 вони локалізували загорання й о 02:10 – повністю його ліквідували. Водночас пожежники не дали вогню перекинутися на житловий будинок, розташований впритул до надвірної споруди, і тим самим врятували його від знищення.

Імовірно, загорання виникло внаслідок короткого замикання електропроводки у хліві. Завдані збитки наразі встановлюються, адже вогонь встиг знищити 4 тонни сіна, 18 кв. м. даху споруди, а також пошкодити перекриття й стіни будівлі.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: На Вінничині розповіли як ...

КОМЕНТАРІ