Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відкрили нове приміщення кінологічної служби

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області відкрили нове приміщення кінологічної служби

03.04.15 16:42 0 698
2 квітня в У ДСНС в області відбулося відкриття нового приміщення та показовий виступ пошуково-рятувальних собак кінологічного відділення воєнізованого гірничо-рятувального загону У ДСНС в області, в якому взяли участь начальники територіальних підрозділів Управління.

Нові та світлі, пристосовані для повсякденної служби та навчання, кабінети освятив настоятель храму Святого Духа митрофорний протоієрей Василь Максимишин, після чого на стадіоні У ДСНС в області було продемонстровано показовий виступ вмінь та навичок пошуково-рятувальних собак. Присутні мали можливість ознайомитися зі специфікою тренування та вміннями собак, навчених шукати живих людей у природному середовищі.

Створення кіно­ло­гічної служби відбулося за сприяння начальника У ДСНС в області Володимира Чернецького, який усвідомлює виклики сучасних реалій та втілює загальноєвропейську практику щодо якісно нової концепції для пошуку та рятува­н­­ня постраждалих в умовах завалів будівельних конструкцій, в лісі, в гір­ський місцевості.

Командир ВГРЗ У ДСНС в області Михайло Круглий підкреслює, що собаки, завдяки своїм унікальним природним якостям, здатні швидко ідентифікувати особу за запахом, який є унікальним для кожної людини.

В івано-франківському пошу­ко­во-рятувальному кінологічному відділенні є дорослі досвідче­ні собаки і кожна порода по-сво­єму особлива. Бельгійська вів­чарка ду­же енергійна, найкраще її чудові зді­бності виявляються при пошуку у лісі. Німецька вівчарка ро­зу­мна та скрупульозна, надзвичайно кмітлива. Наразі відділення забезпечено всім необхідним, включно з автобусом , обладнаним для перевезення чотирилапих пошуковців.

Особли­вість собак-рятувальників у то­му, – каже начальник кінологічної служби Ярослав Ласиця, що, завдяки спеціальним тренуванням, у них практично відсутня агресія, тобто ми спрямовуємо її у потрібне нам русло. Такі твари­ни ніколи не зашкодять людині, лише допоможуть».

Минулого року івано-франківські чоти­ри­лапі рятувальники три рази задіювалися для пошуку людей у гірській місцевості, тож і надалі їх вміння та навички застосовуватимуться за першої необхідності.

Відео Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Волинянина засудили за ...
Наступна новина: Валерій Коровій : «У ...

КОМЕНТАРІ