Рівненська область: рятувальники розпочали перевірку готовності сил та засобів для здійснення пошуково-рятувальних робіт на воді

Рівненська область: рятувальники розпочали перевірку готовності сил та засобів для здійснення пошуково-рятувальних робіт на воді

03.04.15 11:45 0 572
П’ятдесят дев’ять людських життів забрали річки та озера Рівненської області в минулому році, троє потопаючих було врятовано. Лише з початку цього року на території області виникло 9 нещасних випадків на воді, внаслідок яких загинуло десять громадян, з них 7 дітей. Чимала кількість цих подій сталася за участю рибалок. Попереду в рятувальників – складний сезон. Із настанням сприятливих погодних умов, біля водоймищ збільшується кількість любителів риболовлі.

Працівники Головного управління ДСНС області розпочали перевірки готовності сил та засобів для здійснення пошуково-рятувальних робіт на воді. Спільно із Рівненською обласною комунальною аварійно-рятувальною службою на водних об'єктах, на чергових тренуваннях, які відбулися 02 квітня на найбільшому озері міста Рівного Басів Кут, випробовували спецтехніку, матроси-водолази занурювалися у воду та рятували умовних потерпілих.

За тактичним задумом навчань, за номером «101» до ГУ ДСНС від одного з рибалок надійшло повідомлення про те, що на озері Басів Кут, поблизу човнової станції двоє рибалок випали з веслового човна. Один рибалка, внаслідок механічного пошкодження весла, дрейфує у човні на озері, та не може самостійно допливти до берега. Люди потребують термінової допомоги. До місця події терміново прибуло чергове відділення рятувальників на спеціальному аварійно-рятувальному автомобілі. Бійці Держслужби з НС спільно із матросами-водолазами РОКАРСВО за допомогою рятувального човна дісталися до потерпілих та доправили їх до берега. Горе-рибалкам кваліфіковано надали першу медичну і психологічну допомогу та викликали на місце події бригаду медиків.

«Подібні навчання дозволяють кожній із аварійно-рятувальних служб не лише додатково перевірити боєготовність своїх підрозділів, а й вдосконалити рівень координації дій під час порятунку людей на водних об’єктах», - зазначив начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський.

За діями рятувальників спостерігали і місцеві жителі, які знаходились неподалік місця проведення навчань. З ними працівники Держслужби з НС провели профілактичні бесіди та вручили застережливі листівки з основними правилами поведінки під час риболовлі та купання. Разом з тим, нагадали яких правил необхідно дотримуватися та як діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Всесвітня торговельна ...

КОМЕНТАРІ