У Рівненській області лікаря засуджено за допомогу призовнику ухилитись від проходження служби в армії

У Рівненській області лікаря засуджено за допомогу призовнику ухилитись від проходження служби в армії

04.04.15 10:54 0 560
Прокуратурою Рівненської області забезпечено участь у судовому розгляді обвинувального акта із укладеною угодою про визнання винуватості стосовно лікаря одного із закладів охорони здоров?я в області, який вчинив кримінальне правопорушення, що передбачене ч. 1 ст. 368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати їй таку вигоду).

- Встановлено, що жінка-лікар одержала у своєму службовому кабінеті 1800 грн за складання та видачу документації, необхідної для тимчасової відстрочки громадянина від призову на строкову військову службу, ? розповів державний обвинувач, заступник прокурора Рівненської області Андрій Боровик. ? Факт злочинної діяльності було задокументовано та припинено у лютому 2015 року працівниками прокуратури спільно із співробітниками УМВС України в Рівненській області.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводили слідчі СУ УМВС України в області за процесуального керівництва прокуратури Рівненської області.

У ході досудового розслідування підозрювана повністю визнала вину у вчиненні інкримінованого злочину та уклала з прокурором угоду про визнання винуватості.

? Згідно з вироком Рівненського міського суду від 02.04.2015 затверджено угоду про визнання винуватості та лікарю призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1020 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 17 340 грн. А також останню позбавлено права перебувати у складі лікарів-спеціалістів із забезпечення призову громадян України на строкову військову службу, строком на 3 роки, — повідомив прокурор.

Вирок суду в законну силу ще не вступив.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Напередодні канікул ...

КОМЕНТАРІ