Закарпаття: на Рахівщині службовці Держкомзему незаконно зареєстрували право власності на землю під пилораму – розпочато кримінальне провадження         

Закарпаття: на Рахівщині службовці Держкомзему незаконно зареєстрували право власності на землю під пилораму – розпочато кримінальне провадження      

04.04.15 13:17 0 652
Рахівською районною прокуратурою викрито незаконні дії службових осіб районного управління Держкомзему, які незаконно зареєстрували право власності на земельну ділянку 0,4 га, що заподіяно шкоду державним інтересам в розмірі понад 200 тис. грн.

Як повідомив прокурор Рахівського району Віктор Кузан, попередня кваліфікація кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 367 КК України - службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки, карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Встановлено, що службові особи міськрайонного управління Держкомзему у місті Рахів і Рахівському районі (на даний час Управління Держземагентства у Рахівському районі), в порушення вимог Земельного кодексу України, за відсутності відповідного проекту землеустрою, видали закарпатцю державний акт на право приватної власності на земельну ділянку, на підставі розпорядчих документів неуповноваженого органу - Великобичківської селищної ради, оскільки дана земля є державної форми власності і її розпорядником є уповноважений орган державної влади.

Прес – служба прокуратури Закарпатської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Тернопільщині готуються ...

КОМЕНТАРІ