На Буковині викрили юриста і керівника фірми,які придумали схему вимагання

На Буковині викрили юриста і керівника фірми,які придумали схему вимагання "відкату"

04.04.15 10:53 0 677
Юрист сільської ради за попередньою домовленістю із заступником директора комерційного підприємства вигадали злочинну схему, за допомогою якої переможці тендеру були змушені сплатити їм чималу суму відкупних. Зловмисників затримали в момент одержання першої частини суми – 100 тисяч гривень.

У грудні минулого року махінатори, представляючи свою фірму на конкурсі з оренди комунального майна в м. Кіцмань Чернівецької області, програли торги. Після програшу вони звернулися з позовом до суду про визнання результатів конкурсу недійсними, але теж його програли.

Юрист висунув вимоги переможцям тендеру: його підприємство відкличе апеляційну скаргу на рішення суду після сплати 150 тисяч гривень «відкупних». Таким чином, результати конкурсу залишаться в силі.

За вказаним фактом Слідчим управлінням УМВС було відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 3683 (Підкуп службової особи юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Оперативники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції затримали юриста після одержання ним частини обумовленої винагороди в сумі 100 тисяч гривень та передачі переможцю тендеру листа про відсутність претензій до результатів конкурсу.

Гроші вилучені. На даний час юриста затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру.

Департамент протидії злочинності

у сфері економіки МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Працівники міліції ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ