Олег Держанівський: «Рівень готовності лісових станцій Житомирщини на порядок вищий,ніж в деяких інших областях»

Олег Держанівський: «Рівень готовності лісових станцій Житомирщини на порядок вищий,ніж в деяких інших областях»

04.04.15 12:12 0 634
Станом підготовки лісогосподарських та торфопереробних підприємств до роботи в пожежонебезпечний період 2015 року вже зараз переймаються лісівники, рятувальники та керівництво області. На засіданні обласної комісії з питань ТЕБ та НС члени комісії визначили пріоритетні завдання для повноцінного функціонування таких підприємств у пожежонебезпечний період.

Виконуючий обов’язки голови обласної комісії, заступник начальника Управління ДСНС Житомирщини Олег Держанівський висловив своє захоплення підготовкою лісокористувачів. Він особисто виїздив на перевірки обласних лісових станцій і запевнив, що лісокористувачі у повній бойовій готовності.

Головуючий нагадав, що Житомирська область займає перше місце в Україні по території, яку охоплюють лісові масиви. Більше третини території області (близько 1 млн. гектара) займають ліси. Найбільш небезпечними у пожежному відношенні є ліси північних районів області, які забруднені радіонуклідами та межують з торфовищами, площа яких складає 61 тис. гектарів.

У 2014 році в екосистемах області виникло 17 лісових пожеж (пройдено вогнем 2,93 га), 45 торф’яних (55 га) та 322 загоряння сухої трави (619 га). Зазначені пожежі оперативно ліквідовані силами пожежної охорони лісогосподарських підприємств та підрозділів Управління ДСНС України у Житомирській області.

«Рівень готовності лісових пожежних станцій Житомирщини на голову вище ніж в деяких інших областях. Я це абсолютно свідомо заявляю. Особисто відвідавши вже два райони, мав змогу оглянути оснащення, стан техніки… Я залишився задоволеним. Звичайно, є окремі нюанси, але вони не суттєві», – заявив Олег Держанівський.

У лісомисливських господарствах на працює 75 спостережних веж. «Із них 42 облаштовані веб-камерами, які в режимі он-лайн з’єднані з оператором безпосередньо в лісництві, – повідомив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства області Андрій Курінський. - Більше того, ми залучили інтернет-компанію, яка використовує супутниковий зв'язок для того, щоб ця інформація як мінімум зводилася в лісгоспи. А надалі ми хочемо під’єднати загальну цю картинку до чергового оперативного управління».

Наприкінці квітня на базі ДП «Олевське ЛГ» Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства заплановано проведення спільного пожежно-тактичного навчання з організації гасіння лісової (торф’яної) пожежі та ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами.

Особливої актуальності та гостроти забезпечення пожежної безпеки в лісових масивах набуває у період проведення весняно-польових робіт, неконтрольованого випалювання сухої трави та масового відпочинку на природі. Тож рятувальники та працівники лісу напередодні свят звертаються до мешканців та гостей Житомирщини з проханням дотримуватися правил пожежної безпеки у цей небезпечний період!

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині у ...
Наступна новина: У автомобілі вінничанина ...

КОМЕНТАРІ