Прикарпатські рятувальники напередодні Великодня проводять заходи щодо недопущення пожеж у культових спорудах

Прикарпатські рятувальники напередодні Великодня проводять заходи щодо недопущення пожеж у культових спорудах

04.04.15 10:03 0 574
Напередодні свята Воскресіння Господнього для запобігання виникнення пожеж у культових спорудах богородчанські рятувальники провели профілактичні та застережні заходи щодо недопущення вогняної стихії у храмах району та в обійстях мешканців, зокрема в смт.Богородчани в церкві Святого.Миколая та в УПЦ с.Яблунька.

Працівники Богородчанського РВ У ДСНС в області розповіли про випадки пожеж в районі, причинами яких переважно є людська необережність у поводженні з вогнем, настійно наголосили на суворому дотриманні правил пожежної безпеки в побуті та під час богослужінь у церквах, адже інколи мала іскра може стати причиною великої пожежі.

Також рятувальники звернули увагу на важливість забезпечення релігійних закладів первинними засобами пожежогасіння та системами протипожежної автоматики.

Священики добре розуміють дану проблему, тож у конфесіях навчають своїх парафіян бути завжди обачними, уважними до власної безпеки та безпеки ближнього свого, застерігають від необережного поводження з вогнем. Особливо це актуально напередодні великого християнського свята, за величністю обряду не забувати про дотримання правил пожежної безпеки у релігійних закладах, бути обережними при користуванні відкритим вогнем, по закінченні Богослужіння вимикати електричні прилади та гасити свічки.

Велика увага була звернена і Хресто-Воздвиженському Манявському чоловічому монастирю, за який відвідають багато парафіян Прикарпаття і зі всієї України. Рятувальники провели заходи на території монастиря, зокрема там, де будуть проводитися богослужіння. З настоятелем та працівниками був проведений інструктаж, під час якого нагадали основні правила пожежної безпеки, правила використання електричних приладів та порядок дій у разі виникнення пожежі. Також вогнеборці вручили священнослужителям застережливі листівки.

Ці правила пожежної безпеки захистять храми від вогню і не затьмарять свята бідою, а також збережуть найвищу цінність, даровану Богом, – людське життя. Відповідні заходи проводяться у всіх районах області.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США: 30-річну жінку ...
Наступна новина: На Буковині правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ