В Івано-Франківській області правоохоронці розслідують випадок шахрайства у Рожнятівському районі

В Івано-Франківській області правоохоронці розслідують випадок шахрайства у Рожнятівському районі

04.04.15 13:17 0 654
У телефонній розмові потерпілому повідомили про те, що він став переможцем акції та виграв автомобіль. Але аби отримати подарунок довірливий громадянин переказав невідомим особам близько шести тисяч гривень.

На мобільний телефон мешканця Рожнятівського району подзвонив чоловік, який представився працівником популярної радіостанції. Невідомець повідомив, що хлопець став переможцем акції й виграв автомобіль, але щоб отримати приз потрібно переказати гроші. Зловмисник вказав номер рахунку та суму, яку необхідно переказати, а це - 5727 гривень. Отримавши гроші, зловмисник перестав виходити на зв'язок, а ошуканий хлопець так і не дочекавшись автомобіля, звернувся до міліції.

Міліціонери звертаються до громадян бути пильними. Не довіряти інформації отриманій від незнайомців по мобільному телефону. Завжди перевіряти подібну інформацію, ставити якомога більше запитань, а також постаратися записати дані особи, яка телефонує.

Пам'ятайте: навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, оператором мобільного зв'язку, журналістом, родичем чи знайомим, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів.

Не повідомляйте коди поповнення рахунку мобільних операторів чи банківських рахунків стороннім особам.

Обов'язково збережіть номер телефону, з якого вам телефонували та одразу зверніться до правоохоронних органів.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ