Наливайко: Львів адаптує польські серіали,які замінять російські

Наливайко: Львів адаптує польські серіали,які замінять російські

04.04.15 12:40 0 658
Голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, коментуючи підписання Президентом Порошенком Закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» (законопроект № 1317), який забороняє показ в Україні деяких російських фільмів та серіалів, заявив про готовність адаптування для показу в Україні польських серіалів. Про це він сказав під час прес-конференції у Краматорську (Донецька область) 2 квітня, повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

«Російські серіали ми готові замінити польськими», – сказав Олег Наливайко.

За словами голови Держкомтелерадіо, Польща готова за символічну плату надати українським телеканалам свої серіали. Їх адаптацією вже займається Львівська ОДТРК. Про це повідомляє «Телекритика».

Нагадаємо, 2 квітня на брифінгу заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Григорій Шверк повідомив, що польський приватний телеканал Polsat пропонує українським телеканалам замінити російські серіали польськими. За його словами, Polsat пропонує для реалізації на українському телеринку 31 фільм і серіал власного виробництва. Якщо українські телерадіокомпанії зацікавлені в цій пропозиції, Нацрада надасть їм контакти польської телекомпанії.

«З моєї точки зору, це нормальний шлях співпраці України з Європою та європейським середовищем. Коли ми були в Польщі, то спілкувалися з польськими телерадіокомпаніями про те, що вони можуть надати українським мовникам польські серіали та задіяти копродакшн з українськими митцями», – додав пан Шверк.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Колективу прокуратури ...

КОМЕНТАРІ