Фотовиставка «День-2014» у Луцьку

Фотовиставка «День-2014» у Луцьку

04.04.15 14:30 0 700
У бібліотеці Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки головний редактор газети «День» Лариса Івшина презентувала фотовиставку «День-2014».

На ній представлено 150 світлин, які стали переможцями XVI Міжнародного фотоконкурсу газети «День». Вони обрані з понад двох тисяч фоторобіт, надісланих з усіх куточків України як фотографами-професіоналами, так і фотолюбителями в номінаціях «Події», «Особистості», «Український світ», «Життя як воно є», «Світ очима дітей» та в окремій номінації від міжнародної організації ПРООН «Будуємо нову країну разом».

Лариса Івшина розповіла, що значна частина світлин присвячена головним подіям минулого року – Революції Гідності на Майдані та війні на Сході країни. У фокусі – люди, які творять історію . Тому в ході формування нової фотоколекції у жовтні 2014 року їй дали символічну назву - “Тернова осінь”, а символом обрано терен з його сизо-синіми ягодами на колючих гілках. Це тернистий шлях, яким йде наша держава, проривається з кров'ю, і що змогли зафіксувати фотографи-учасники конкурсу. Це також і захист, адже у багатьох країнах саме це символізує ця рослина. Тож цьогорічна фотовиставка — це теж захист від викривленої картини світу.

У відкритті виставки взяли участь міський голова Микола Романюк, ректор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Ігор Коцан, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич, депутати Луцької міської ради, представники громадськості, викладачі та студенти.

Ігор Коцан у своєму виступі зазначив, що Луцьк є рекордсменом серед міст України за кількістю виставок газети «День» і подякував колективу газети за високу громадянську позицію, який щодень кількома мовами розповідає правду світові про нашу державу.

Митрополит Михаїл закликав на колектив газети Боже Благословення, щоб він і надалі мав натхнення працювати, змінюючи цей світ, пробуджуючи у людей патріотизм.

Микола Романюк висловив вдячність безпосередньо Ларисі Івшиній за ініціативу, яка стала традицією. Він зазначив, що кожна фотографія — це мить життя людей, які творять історію держави. Адже, змінивши свою свідомість, ми зможемо змінити Україну, а газета «День» допомагає це робити.

Потому представники ЗМІ та громадськості взяли участь у презентації книжкових новинок «Україна Incognita ТОП-25», що видані трьома мовами, і стали продовженням серії «Бібліотека газети «День». Микола Романюк придбав книги «Україна Incognita ТОП-25» для усіх шкільних бібліотек Луцька та “Апокрифи Клари Гудзик” - для усіх міських бібліотек.

Фотовиставка «День-2014» у Луцьку триватиме до 19 квітня 2015 року, вхід вільний, з 10-00 до 19-00, окрім неділі. Світлини, що особливо сподобаються, можна буде придбати в редакції «Дня». Традиційно усі відвідувачі виставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найцікавішу, на їхній погляд, світлину. У день закриття виставки за результатами цього голосування буде оголошено володаря титулу глядацьких симпатій від Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Заступник голови ...
Наступна новина: У Вінниці патрулі міліції ...

КОМЕНТАРІ