«Авто для АТО» тема круглого столу,який відбувся в управлінні ДАІ Вінниччини (+фото)

«Авто для АТО» тема круглого столу,який відбувся в управлінні ДАІ Вінниччини (+фото)

04.04.15 14:02 0 762
В управлінні Державтоінспекції Вінниччини правоохоронці, митники, військові, волонтери та представники громадських організацій, обговорили проблему використання транспортних засобів придбаних волонтерами для використання в зоні АТО.



Ініціативу громадської організації «Автомайдан Вінниччини» підтримав начальник управління ДАІ Павло Солоненко щодо вирішення проблеми по експлуатації транспортних засобів, які придбані волонтерами для використання їх в зоні АТО. Більшість таких транспортних засобів мають закордонну реєстрацію та обмежений термін використання на території України. Самі ж волонтери зазначають, що експлуатація таких транспортних засобів, не в зоні АТО (під час ротації, ремонту авто) призводить до виникнення конфліктних ситуацій з правоохоронцями. Основною проблемою для реєстрацією такого транспортного засобу є вартість розмитнення, яке в рази перевищує саму вартість автомобіля. Волонтери зізнаються, що таку плату за надання допомоги військовим вони не в змозі платити. Митники зазначають, що чинне законодавство не передбачає пільгових умов розмитнення для транспортних засобів навіть якщо вони будуть використовуватись в зоні АТО.



Рішенням круглого столу стало створення робочої групи, яка письмово звернеться до органів центральної влади, щодо внесення змін до законодавства, що дасть можливість на пільгових умовах розмитнювати такі транспортні засоби.





Про це повідомили в прес-службі Державтоінспекції УМВС у Вінницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ