Доходи загального фонду бюджету Вінницької області за 1 квартал 2015 року виконано на 118,5 відсотків (+фото)

Доходи загального фонду бюджету Вінницької області за 1 квартал 2015 року виконано на 118,5 відсотків (+фото)

04.04.15 10:24 0 599
«При плані 512,6 млн. грн., затвердженому радами, до місцевих бюджетів надійшло 607,2 млн. грн., що більше на 94,6 млн. грн. від прогнозу»,- про це повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський під час обласної селекторної наради з питань виконання місцевих бюджетів та надання житлових субсидій населенню.

За його словами, перевиконання по бюджетах міст обласного значення становило 22,0 млн. грн, по районних бюджетах - 14,6 млн. грн., по бюджетах сільських селищних та міських (міст районного значення) рад – 57,8 млн. грн., обласному – 0,2 млн. грн.

«Підсумки наповнення бюджетів за перший квартал дають підставу з оптимізмом дивитись у завтрашній день»,- прокоментував інформацію керівника департаменту фінансів облдержадміністрації голова ОДА Валерій Коровій.

«Ми зараз лише на початку другого етапу бюджетної децентралізації, де закладаються економічні стимули добровільного об'єднання громад,- під креслив він. - Третій етап – це зміни до Конституції України і проведення виборів на нових конституційних засадах.»

Голова ОДА також відзначив позитивну динаміку від введення нових податків, які почали надходити до бюджетів міст, сільських та селищних рад з березня поточного року. Акцизний збір на алкогольні і тютюнові вироби, збільшену в рази ставку податку на землю, нововведений податок на нерухоме майно очільник області визначив як потужний ресурс наповнення бюджетів сільських і селищних рад.

«На сьогоднішній день ми маємо лише перші результати роботи за новою системою, але ці результати вселяють певний оптимізм»,- підкреслив Валерій Коровій.

Він також зазначив, що не дивлячись на складну ситуацію в державі, в т. ч. і фінансову, Вінниччина отримала 100% медичну і освітню субвенції, а також 100% субвенцію на підготовку спеціалістів робітничих професій.

Довідка:

Про виконання бюджету області за 3 місяці 2015 року

Звіт по бюджету.docx















Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: За дві пляшки спиртного ...

КОМЕНТАРІ