У Чернігівській міськраді презентовано книгу "Як підняти українську економіку"

У Чернігівській міськраді презентовано книгу "Як підняти українську економіку"

04.04.15 12:15 0 635
У Чернігівській міській раді презентовано книгу вітчизняного економіста Андрія Новака "Як підняти українську економіку".

Автор зустрівся з Чернігівським міським головою Олександром Соколовим, а потім поспілкувався із працівниками управлінь та відділів міської ради. За словами А.Новака, основною економічною проблемою України є відсутність єдиної стратегії. На думку економіста, цим страждають усі уряди часів незалежності нашої держави, хоча навіть "погана" стратегія в економіці є ліпшою, аніж відсутність будь-якої.

"Ключове завдання – довести, що нам потрібно перейти до економічної стратегії без політичних кольорів, назв тощо. Без моделювання економічного розвитку, у нас немає навіть шансу", - пояснив А.Новак. Автор книги запропонував власну модель економічного розвитку України. Йдеться про трифункціональну модель, що поєднує функції виробництва, продажу та розподілу отриманих коштів. Складовою книги є пропозиції автора щодо комплексної методології використання фіскальних і монетарних важелів економічної політики як необхідної передумови забезпечення зростання вітчизняної економіки.

Міський голова висловив упевненість, що керівник Комітету економістів України ще завітає до Чернігова. "Сподіваюся, що це перша, але не остання зустріч. Нам потрібні фахові експерти", - підкреслив О.Соколов.

Упродовж 2-3 квітня у Чернігові презентовано 5-е видання книги Новака "Як підняти українську економіку", що побачила світ у 2015 році накладом 30 тис. примірників. Презентації, зустрічі з автором та дискусії пройшли у навчальних закладах, підприємницьких колах та державних установах обласного центру Чернігівщини.

Книга розрахована на фахових економістів, державних управлінців, студентів, які вивчають економічні спеціальності, усіх, хто цікавиться економічною проблематикою.

Довідка: Андрій Новак народився 1973 р. у м. Коломия Івано-Франківської області. Закінчив Європейський університет (1997 р.), кандидат економічних наук. Автор близько 170 видань. Голова Комітету економістів України. Голова Фонду "Альтернатива".

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ