У Тернополі відбувся семінар-презентація Польської туристичної організації

У Тернополі відбувся семінар-презентація Польської туристичної організації

04.04.15 15:52 0 840
У рамках реалізації міжнародного співробітництва у сфері туристичної індустрії за сприянням департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму облдержадміністрації 2 квітня в приміщенні готелю «Тернопіль» відбувся семінар –презентація Польської туристичної організації на тему: «Туристичні принади Польщі, способи творення, фінансування і промоції туристичних продуктів». В заході взяли участь заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму - Назар Яворський, члени Громадської ради, яка діє при департаменті розвитку інфраструктури, транспорту та туризму та представники сфери туристичного бізнесу.

У вступному слові заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Назар Яворський зазначив, що досвід Польщі для України є дуже важливим, адже якщо говорити про міжнародне співробітництво, то Україна зараз на шляху до Євросоюзу. Для нас дуже важливо почути як нам розвиватися далі, як зробити наш туристичний продукт якісним та конкурентоспроможним на світовому ринку.

Презентацію розпочав директор закордонного осередку Польської туристичної організації в Києві – Влодзімєж Щурек. Він ознайомив присутніх з моделлю співробітництва на рівні країни, регіону в туристичній галузі на прикладі Польщі. За словами пана Влодзімєжа, Польська туристична організація – державна структура і стовідсотково фінансується з держбюджету. Крім цього, існують регіональні туристичні організації – громадські об'єднання, які функціонують за рахунок благодійних коштів. Однак ці структури спільно займаються просуванням туристичних принад Польщі. Разом вони працюють над позитивним іміджем держави серед інших країн з метою залучення потенційних туристів, проводять потужні інформаційні кампанії. Загалом у Польської Туристичної Організації 14 представництв закордоном, які рекламують готові польські туристичні продукти. На сьогоднішній день Україні не вистачає саме промоції та реклами, висвітлення інформації в пресі закордоном, тому потрібно запрошувати іноземних журналістів на фестивалі, виставки чи прес-тури, щоб вони бачили та могли написати у світових виданнях, що Україна красива країна, що тут безпечно можна подорожувати, що тут багато атракційних принад, що сюди можна і варто приїхати. Також важливим аспектом є громадська ініціатива, не варто чекати на допомогу з боку держави, а все робити спільними зусиллями, співпрацювати один з одним в рамках єдиної кампанії на центральному рівні.

Менеджер закордонного осередку Польської туристичної організації Олена Бондаренко порадила зробити акцент на активному відпочинку, так як це робить Польща, адже головне на сьогоднішній день – це рух, здоров'я, підтримка атлетичної форми.

"Активний туризм у Польщі є масовим, тому що доступний всім бажаючим. Новинкою сезону став проект екологічного маршруту «Green Velo» - ланцюг пригод, який охопить і територію України, це проекти 5-ти регіонів, які об'єднались заради одного спільного проекту. Отже, маємо промоцію активного способу життя, збільшується можливість розвитку регіонів, а відповідно відбувається надходження грошей в казну. Коли ми говоримо про туризм ,- це позитивний, нестандартний та досить цікавий вид діяльності який немає обмежень у фантазії, нам варто лише зрозуміти свого цільового туриста та надати готовий, якісний туристичний продукт", - наголосила вона.

На завершення заступник директора департаменту розвитку інфраструктури, транспорту та туризму Назар Яворський додав, що багато цікавої та корисної інформації отримано в ході семінару - презентації представників Польської туристичної організації, та зазначив, що в першу чергу для розвитку туризму нам варто провести революцію у власній свідомості, позбутися старих канонів та активізувати громадські об'єднання на місцях.

"Все починається з громадської ініціативи, тому в подальшому розраховуємо на плідну співпрацю з боку громадськості. Україна має бути цікавою перш за все для українців, адже все починається з любові до рідного краює", - зазначив він.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ