На Тернопіллі здобиччю крадіїв стали церковні ікони та хрести

На Тернопіллі здобиччю крадіїв стали церковні ікони та хрести

04.04.15 13:29 0 699
Три ікони та два престольні хрести зникли серед білого дня з каплички, що на території храму Різдва Христового у центрі Тернополя. Причетними до крадіжки виявилися двоє жителів Львівщини.

Що невідомі торгують церковною атрибутикою, дільничного інспектора міської міліції повідомив житель обласного центру. Зі слів чоловіка, товар йому запропонували двоє нетверезих безхатьків. За два хрести та три ікони просили п'ятдесят гривень. Тернополянин, збагнувши, що атрибутика може бути краденою, заплатив торговцям гроші, забрав товар і про випадок поінформував дільничного. Міліціонери оперативно відреагували на повідомлення і вже за декілька хвилин двоє уродженців Львівщини давали свідчення у відділі міліції.

Що посягнули на святе, зловмисникам було байдуже. Заради ще однієї пляшки спиртного вони готові були поцупити будь-що, а тут, зайшовши на територію церкви, побачили відчинену капличку. От і потягнули, що було.

Зі слів настоятеля храму, викрадені ікони та хрести - пожертви прихожан. Чи мають вони історичну цінність - буде встановлено під час мистецтвознавчої експертизи.

Щодо підозрюваних порушено кримінальне провадження за частиною першою статті 185 кримінального кодексу.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Березне,Млинів: ...
Наступна новина: Закарпатські ...

КОМЕНТАРІ