В Житомирській області у Чуднівському районі правоохоронці розшукують шахрая

В Житомирській області у Чуднівському районі правоохоронці розшукують шахрая

05.04.15 12:29 0 693
До міліційного райвідділу області звернувся пенсіонер із заявою про ошуканство «банківськими працівниками». Правоохоронці встановлюють особу пройдисвіта і закликають жителів регіону виявляти пильність.

3 квітня до Чуднівського райвідділу УМВС звернувся 58-річний житель району, який повідомив, що через власну необережність втратив з рахунку 1 тисяч гривень.

Заявник розповів, що до нього зателефонував чоловік та представився працівником банку. Співрозмовник під приводом уточнення персональних даних дізнався необхідну йому конфіденційну інформацію абонента. Тільки за кілька годин, отримавши смс-сповіщення з фінансової установи про зняття з його рахунку грошей, пенсіонер зрозумів, що став жертвою шахрая, та звернувся до міліції.

Нині тривають заходи щодо встановлення особи зловмисника.

Разом з тим правоохоронці звертаються до громадян: зауважте, що вберегтися від подібного роду злодіянь цілком реально, для цього запам'ятайте самі та розкажіть близьким та знайомим деякі правила:

- нікому і за жодних обставин не надавайте особистої інформації, особливо в телефонному режимі;

- уважно читайте смс-повідомлення, які приходять на ваш мобільний телефон;

- якщо вас переконують у ризику втратити кошти через «збій системи» чи інформують про будь-які інші банківські операції та вимагають надати особисті дані, не поспішайте, краще зателефонуйте на гарячу лінію фінансової установи (на кожній банківській картці вказані номери телефонів).

Пам'ятайте, у таких ситуаціях ваша фінансова безпека залежить тільки від вас!

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Житомирі дільничні ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ