На трапезі у феміністок побувала репортерка ZIK-Стрім Олена Маляренко.
Шеф-кухарем була переселенка з Донецька, мандрівниця та інструкторка з йоги Надія Пашкова. Жінка полюбляє подорожувати, вона вже побувала у багатьох містах та країнах і навіть на різних континентах. Близько дев’яти місяців Надія як молодий фахівець працювала в Стамбулі. Звідти привезла рецепти турецької кухні, деякими секретами якої вона вирішила поділитися. разом зі своїми коліжанками-феміністами Надія готувала смачний і поживний суп з червоної сочевиці – «мерджимек чорбаси», як називають його турки.
«Я мешкаю у Львові вже півроку, але поки недостатньо влилася в місцеве громадське життя. Тому цей захід для мене такий інтеграційний. Свого часу, після завершення навчання в інституті, я побувала у Туреччині, тому нині хочу поділитись з львів’янами рецептом турецького традиційного супу. Треба сказати, що страви у турецькій кухні дещо незвичні, але цікаві та смачні», -- розповіла Надія Пашкова.
Окрім сочевичного супу, дівчата з «Феміністичної майстерні» готували до спільного обіду східні солодощі з волоськими горіхами, а також сирну закуску з черемшею та інші екзотичні страви.
«Я цікавлюсь культурою і життям людей, які переїхали до нас зі Сходу нашої країни. Тому прийшла сюди, щоб разом зготувати цей обід. Сподіваюсь, що рецепт супу потрапить до моєї скарбнички улюблених страв»,-- сказала учасниця спільного обіду Уляна.
Дівчата не тільки куховарили, але й разом подивились любительській фільм, знятий Надією Пашковою під час мандрівок Туреччиною. Активістки «Феміністичної майстерні» та відвідувачі цього заходу розділили приємні спогади авторки про подорож цією східною країною.
Усі Стрім-трансляції телеканалу ZIK дивіться тут.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: На Тернопільщині сільського ...
Наступна новина: На Вінничині 107 осіб ...