Вінничина: керівники області та міста привітали християн західного обряду зі світлим Христовим Воскресінням (+фото)

Вінничина: керівники області та міста привітали християн західного обряду зі світлим Христовим Воскресінням (+фото)

07.04.15 18:51 0 751
Керівництво обласної державної адміністрації, обласної та міської ради 4 - 6 квітня завітали до католицьких храмів м. Вінниці та привітали християн західного обряду зі світлим Христовим Воскресінням. Зокрема відвідали парафію Матері Божої Ангельської, костели Святого Франциска, Святого Духа та Санктуарій Божого Милосердя у м. Вінниці.

Очільники області та міста вручили настоятелям парафій святкові символічні кошики достатку та побажали усім вірянам РКЦ здоров'я, добра, віри, надії і любові, мирного неба над головою.

Віряни парафії Святого Йосипа РКЦ смт. Чечельник отримали подвійний дарунок від влади. Начальником управління у справах національностей та релігій ОДА Ігорем Салецьким вручено розпорядження голови обласної державної адміністрації, яке засвідчує, що костел, який у 1927 році, відповідно до Адміністративного кодексу УРСР, був націоналізований Радянською владою та по даний час перебував у власності держави в особі обласної державної адміністрації – від нині є власністю громади.

На дану історичну подію віряни чекали не одне десятиліття та зустріли її щирою вдячністю.

Великий мурований костел св. Йосифа має давню історію. Збудовано його ще у 1786 року. Від початку заснування працювали в ньому Єзуїти, пізніше дієцезіальні священики. В часі комуністичного режиму храм використовувався не за своїм призначенням, відновив свою роботу в 1990 році.

У костелі знаходиться копія ікони Ченстоховської Божої Матері, яка прославилася своєю чудодійністю на Поділлі, й не тільки. У 1991 року полотно реставровано у Польщі та освячено Папою Іоанном Павлом II, після чого святиню повернули назад в смт. Чечельник.











Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: "Працівник банку" ...
Наступна новина: Вінничина: допоможіть ...

КОМЕНТАРІ