На Вінниччині лісівники-професіонали ділились досвідом із юними колегами (+фото)

На Вінниччині лісівники-професіонали ділились досвідом із юними колегами (+фото)

07.04.15 09:08 0 595
В рамках проведення на Вінниччині акції «Майбутнє лісу – в твоїх руках» днями в обласному управлінні лісового та мисливського господарства пройшла профорієнтаційна зустріч директора Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, доктора сільськогосподарських наук, професора, академіка Лісівничої академії наук, академіка Міжнародної академії інформатизації, заслуженого діяча науки і техніки України Петра Лакиди з випускниками загальноосвітніх шкіл та представниками 26 учнівських лісництв Вінницької області.

Зустріч відкрив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, доктор сільськогосподарських наук, професор, заслужений лісівник України Анатолій Бондар. Він підкреслив, що обов'язок лісівників – вирощувати ліси майбутнього і виховувати підростаюче покоління, патріотів і майбутніх громадян України. У цій благородної справі лісівники Вінниччини активно співпрацюють з педагогами області, батьками, які також були присутні на цій зустрічі. Анатолій Бондар презентував обласне управління лісового та мисливського господарства, ознайомив присутніх з 96-річною історією управління, розповів про успішну роботу лісівничих еколого-просвітницьких центрів, учнівських лісництв, ознайомив з професією лісівника.

Петро Лакида наголосив у своєму виступі, що життя підтверджує необхідність таких зустрічей, правильність обраного лісівниками шляху в питаннях виховання патріотів України, які вже вирощують і бережуть ліси нашої держави. А дехто з присутніх уже визначився зі своїм життєвим вибором: він стане лісівником!Тому справді всі мають велику потребу в отриманні повної інформації про лісівничі навчальні заклади, про благородну професію лісівника. Він детально ознайомив учасників зустрічі з цікавою інформацією про Навчально-науковий інститут лісового і садово-паркового господарства і Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Випускники загальноосвітніх шкіл області, юні лісівники поставили Анатолію Бондарю, Петру Лакиді чимало запитань, на які отримали вичерпні відповіді. Залишаться в пам'яті екскурсія в музеї лісу, фотографування в лісівничому еколого - просвітницькому центрі, спілкування з однолітками з усієї області.

Діти щиро подякували директорам держпідприємств лісового господарства області за організацію поїздки, гаряче харчування, увагу й турботу. Учасники зустрічі підкреслили, що лісівники й освітяни Вінниччини роблять разом велику справу для виховання у громадян України високої культури поведінки, бережливого ставлення до лісу, природи. Це справді реалізація на місцях європейського досвіду природоохоронної роботи з населенням.













Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ