У Львівській області напередодні Великодня рятувальники консультують священнослужителів з питань пожежної та техногенної безпеки

У Львівській області напередодні Великодня рятувальники консультують священнослужителів з питань пожежної та техногенної безпеки

07.04.15 17:11 0 607
Напередодні одного з найбільших християнських свят – Великодня, фахівці наглядово-профілактичного блоку Головного управління ДСНС України у Львівській області вживають усіх можливих заходів аби гарантувати безпеку населення. Так, під час підготовки і проведення святкувань рятувальники надають священнослужителям усю необхідну консультативну та практичну допомогу в організації забезпечення пожежної та техногенної безпеки культових споруд.

Загалом інспекторським складом ДСНС Львівщини проведено понад 2 тис. інструктажів з персоналом культових споруд щодо дотримання вимог пожежної та техногенної безпеки. Окрім цього, в місцях масового перебування людей вже розповсюджено більш як 3,5 тис. листівок із правилами щодо безпечного поводження з вогнем у побуті під час святкування.

Актуальні питання стану пожежної та техногенної безпеки постійно висвітлюються у засобах масової інформації аби охопити якнайбільшу аудиторію. Рятувальники направили в органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування та настоятелям релігійних конфесій, інформації про стан дотримання законодавства у сфері пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту культових споруд. Сподіваємося на вжиття цими органами відповідних профілактичних заходів.

Задля оперативного реагування на небезпечну ситуацію, надзвичайники організували практичні відпрацювання планів та карток пожежогасіння, а також здійснили перевірку джерел протипожежного водопостачання на культові споруди, які будуть задіяні під час підготовки та проведення святкових заходів з відзначення Великодня.

Нагадаємо, що Великдень традиційно пов’язаний не лише з посвяченням пасхальних страв, а й з масовим використанням відкритого вогню, зокрема свічок та лампадок, адже пасхальний вогонь відіграє велику роль у Богослужінні.

Саме тому ГУ ДСНС України у Львівській області закликає священнослужителів та парафіян дотримуватись правил пожежної безпеки у релігійних закладах, бути обережними при користуванні відкритим вогнем, по закінченню Богослужіння, вимикати електричні прилади, постійно слідкувати за справністю електричних мереж, забезпечити наявність в храмах достатньої кількості вогнегасників.

Окремо звертаємося до духовенства. Застерігайте прихожан від необережного поводження з вогнем, наголошуйте на дотриманні правил пожежної безпеки як в храмах, так і в побуті. Впевнені, що від Вашого слова залежить збереження релігійних закладів, і життя галичан.

Будьте вкрай обережні у поводженні з вогнем, дотримуйтесь правил безпеки для власного блага. Свято бережіть найвищу цінність, даровану Богом – людське життя!
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничани подякували ...
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ