Підготовка до Великодня триває: рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед представників духовенства Свалявщини

Підготовка до Великодня триває: рятувальники провели роз’яснювальну роботу серед представників духовенства Свалявщини

07.04.15 11:19 0 657
Напередодні Великодніх свят Управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Закарпатській області постійно проводиться роз’яснювальна робота серед духовенства. Такі профілактичні та застережні заходи в релігійних установах здійснюються, передусім, для попередження виникнення пожеж та інших небезпечних подій.

Попри проведену профілактичну роботу, за останні 5 років, закарпатські церкви шість разів ставали об’єктами пожеж. Вогнем завдано значних матеріальних та духовних збитків як парафіям, так і віруючим. Тому, попередження надзвичайних пригод та забезпечення максимально комфортних і безпечних умов під час святкування Великодня для рятувальників області залишається зараз серед пріоритетних завдань.

Днями, у рамках даних профілактичних заходів, зі священиками Української православної церкви Свалявського району проведено роз’яснювальну бесіду-інструктаж щодо правил пожежної безпеки в культових спорудах та попередження вогняної біди під час богослужінь.

На запрошення благочинного Свалявського району, настоятеля Свято-Різдва Богородиці храму в м. Свалява, протоієрея Василія Барни на зустріч із духовенством, яка проходила у селі Драчино в Свято-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі, завітали й рятувальники.

Так, інспектор 9-ї державної пожежно-рятувальної частини Свалявського райвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області Ігор Загуменов наголосив на необхідності дотримання у храмах правил пожежної безпеки, особливо – під час Великодніх свят, коли у церквах збирається велика кількість прихожан. Також розповів про розповсюджені порушення, аналізуючи минулорічний період, та звернув увагу присутніх на ті прості правила, виконання яких забезпечить збереження церковного майна й життя людей.

«Такі заходи здійснюються з метою попередження виникнення пожеж чи інших небезпечних подій, щоби радість свята Великодня не була затьмарена неприємними ситуаціями. Звертаємося до всіх із проханням бути більш пильними і уважними при користуванні свічками при проведенні церковних служб, адже використання відкритого вогню вимагає особливої пильності. Спільними зусиллями ми маємо подбати про Божі храми – нашу велику історичну та культурну цінність», - прокоментував ситуацію начальник Свалявського районного відділу У ДСНС України у Закарпатській області Іван Токарський.

Також у ході бесіди рятувальники нагадали про своєчасне забезпечення храмів первинними засобами пожежогасіння та перевірку стану евакуаційних виходів і справності електромереж.

Насамкінець усім присутнім на інструктажі священикам роздали пам’ятки з основних правил пожежної безпеки, яких потрібно дотримуватися для запобігання виникненню загорань. Отримані знання священнослужителі доноситимуть до вірян, щоб у подальшому спільними зусиллями уникати небезпечних ситуацій. Працівники ДСНС також звернулися до священнослужителів, із закликом у святкові дні приділити особливу увагу людям похилого віку, які через вікові проблеми зі здоров’ям можуть знехтувати правилами протипожежної безпеки і випадково стати винуватцем загорання.

Надзвичайники сподіваються, що проведена робота не буде марною – священнослужителі та церковна громада усвідомлюють відповідальність, яка покладається на них щодо дотримання правил пожежної безпеки.

Наразі фахівці Управління ДСНС України у Закарпатській області продовжують проводити роз’яснювальну роботу та максимально сприяти у забезпечені високого рівня обізнаності правилам пожежної безпеки у всіх культових спорудах краю.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У квітні всі українці ...

КОМЕНТАРІ