Прокуратура Волині виконує вимоги Закону України

Прокуратура Волині виконує вимоги Закону України "Про доступ до публічної інформації"

08.04.15 15:39 0 639
Упродовж І кварталу 2015 року до органів прокуратури Волинської області надійшло 38 запитів на одержання публічної інформації.

34 запити уже розглянуто, 2 скеровано за належністю іншим розпорядникам.

За результатами розгляду на 30 запитів надано інформацію, на 3 - роз’яснення, а на один запит в наданні інформації відмовлено.

Переважна більшість розглянутих запитів стосувалися питань досудового розслідування й представництва інтересів громадян та держави в суді, а також кадрових питань і організаційно-розпорядчої діяльності органів прокуратури.

- Щороку кількість інформаційних запитів до прокуратури зростає, - зазначає старший прокурор прокуратури області з питань правового забезпечення та доступу до публічної інформації Петро Романішин та додає, що іноді громадяни звертаються у прокуратуру зі скаргами на порушення їхніх прав та невиконання вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації" іншими розпорядниками такої інформації. Проте наразі,у зв'язку із внесеними до Закону України «Про прокуратуру» змінами, які набрали чинності з 26 жовтня 2014 року, прокуратура позбавлена можливості проводити перевірки у порядку нагляду за додержанням і застосуванням законів та виконує дану функцію виключно у формі представництва порушених або оспорюваних інтересів громадян в суді.

Крім того, внесено зміни й до Кодексу України про адміністративні правопорушення, відповідно до яких прокурорів позбавлено права складати протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене статтею 212-3 цього Кодексу - порушення права на інформацію.

Тому дії чи бездіяльність розпорядників інформації можуть бути оскаржені громадянами до керівника розпорядника, вищого органу або суду.

Прокуратура ж у кожному конкретному випадку надає запитувачам роз'яснення вимог відповідного законодавства.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: На Житомирщині затримано ...

КОМЕНТАРІ