В Луцьку нові умови отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

В Луцьку нові умови отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

08.04.15 10:20 0 676
Постановою Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2015 року № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій», передбачено новий спрощений порядок нарахування житлових субсидій, який набирає чинності з 1 травня 2015 року (крім пункту 3 Постанови).

Пунктом 3 цієї Постанови, передбачено, що до 15 квітня та до 1 листопада 2015 року підприємствами, що надають послуги з газопостачання, електропостачання та централізованого опалення, будуть доставлені до споживачів бланки заяв про призначення житлової субсидії та декларації про доходи і витрати. Таким чином, кожне домогосподарство одночасно з рахунком для оплати енергоносіїв у квітні та жовтні 2015 року отримає бланки документів щодо призначення субсидії.

Відповідно до норм вищезазначеної Постанови:

* призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів, які суттєво спрощені, - заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб);

* запроваджується надання субсидії на 12 місяців, а не на опалювальний період як раніше;

* встановлюється автоматичний принцип надання субсидії на новий період (скасовується необхідність повторного звернення до органу соціального захисту населення для призначення субсидії на новий період у разі відсутності змін; інформацію про доходи для призначення житлової субсидії органи соціального захисту населення будуть отримувати у порядку обміну від Державної фіскальної служи та Пенсійного фонду);

* надаватиметься право на оформлення субсидій особам, які орендують житло і оплачують вартість житлово-комунальних послуг на підставі письмового договору найму (оренди) житла;

* скасовуються обмеження щодо призначення субсидії з урахуванням майнового стану сім'ї (наявність двох та більше автомобілів, квартир чи будинків, та інше), крім здійснення одноразової дороговартісної покупки на суму понад 50 тис. грн.;

* скасовуються обмеження щодо наявності у складі домогосподарства осіб працездатного віку, які не працюють, не навчаються і не перебувають на обліку в центрі зайнятості як безробітні.

Однак, посилюється відповідальність заявника за надані відомості, що використовуються для призначення житлових субсидій.

Право на отримання житлових субсидій матимуть домогосподарства, у яких витрати на оплату житлово-комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла та соціальних нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов'язкового платежу.

З питань призначення житлової субсидії мешканцям міста Луцька необхідно звернутись до департаменту соціальної політики Луцької міської ради (пр-т Волі, 4а) та його філій (вул. Бенделіані, 7; пр-т Соборності, 18). Консультації надаються за телефонами 284161 та 265961.

Документи для призначення субсидії можуть бути надіслані до департаменту соціальної політики поштою.

Департамент соціальної політики

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові французький ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ