Хмельниччина: на довірливості кам'янчан шахраї «заробили» 41 тисячу гривень

Хмельниччина: на довірливості кам'янчан шахраї «заробили» 41 тисячу гривень

08.04.15 12:19 0 587
Впродовж минулого тижня двоє мешканців Кам'янця-Подільського потрапили на «гачок» до псевдоміліціонерів, які обіцяли звільнити рідних від кримінальної відповідальності за винагороду.

У першому випадку до жінки зателефонував невідомий, який представився слідчим та повідомив, що її син вчинив тяжкий злочин і наступні десять років проведе за ґратами. Але питання можна вирішити за чималу винагороду, і гроші потрібно перерахувати швидко, впродовж 30 хвилин. Схвильована матір ні на хвилину не вимикала телефон та виконувала всі вказівки шахрая, перерахувавши на вказаний ним рахунок 21 тисячу гривень. Потім зателефонувала сину. Як виявилось, він увесь час був на роботі та навіть не здогадувався про свої «проблеми».

Інший потерпілий рятував сина від кримінальної відповідальності за збут наркотиків. Псевдоміліціонер повідомив чоловікові, що за годину сина «закриють», але є можливість владнати проблему. Для цього потрібно перерахувати на вказаний рахунок 20 тисяч гривень. Батько все виконав, а через 15 хвилин дізнався, що з його сином все гаразд, і весь цей час він був удома.

— Ошукані громадяни звернулись до нас із заявами, — зазначив т.в.о. начальника Кам'янець-Подільського міськвідділу міліції Володимир Калашнік. — За фактами шахрайських дій відкрито кримінальні провадження. Досить часто під натиском шахраїв громадяни роблять такі кроки, на які розраховують аферисти. Ще раз наголошую, що потрібно зателефонувати рідній людині та в міліцію. Лише два телефонних дзвінки — і в шахраїв не залишиться шансів збагатитись за ваш рахунок.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Попередження про сильні ...

КОМЕНТАРІ