Рятувальники зустрілися зі студентами Івано-Франківського Центру професійно-технічної освіти № 1

Рятувальники зустрілися зі студентами Івано-Франківського Центру професійно-технічної освіти № 1

08.04.15 09:17 0 645
На Прикарпатті у рамках Тижня безпеки життєдіяльності тривають зустрічі працівників пожежно-рятувальної служби із дошкільнятами, школярами та студентами, на яких ще раз наголошують усім на необхідності дотримання найпростіших правил у побуті, під час навчання та відпочинку, у поводженні з вибухонебезпечними предметами та у випадку натрапляння на невідому знахідку, що є дуже актуальним у цей особливий для нашої країни період.

7 квітня рятувальники зустрілися із юнаками та дівчатами, котрі навчаються у Центрі професійно-технічної освіти № 1 в Івано-Франківську. Молоді люди здобувають тут професії перукаря, кравця, закрійника.

На захід зібралася повна зала студентів, адже гості в погонах тут бувають далеко не щодня. Зустріч цілком виправдала їхні сподівання, адже дізналися вони чимало корисного. Студенти з цікавістю слухали виступ працівників пожежно-рятувальної служби про специфіку діяльності рятувальників, найчастіші причини пожеж та інших надзвичайних ситуацій і їх наслідки. І молодь, і педагоги усвідомили: найчастіше такі речі стаються з вини самих громадян, котрі нехтують елементарними правилами поводження з вогнем у побуті.

Окрім того, підліткам продемонстрували навчально-пізнавальний фільм про небезпеку застарілих боєприпасів. Вони дізналися і про вибухівку, котра в сучасних умовах може бути замаскована у найнесподіваніших предметах: іграшках, валізах, речах побутового вжитку. Це – реалії, а такі знання просто необхідні зараз кожній людині.

Працівник Мальтійської служби допомоги міста Івано-Франківська Леся Гунчак розповіла та продемонструвала студентам на манекені способи надання першої долікарської допомоги людині, котра цього потребує. Такі вміння є надзвичайно корисними для кожного пересічного громадянина, адже вони у будь-який час можуть врятувати чиєсь життя.

Незабаром ці молоді, енергійні, сповнені натхнення та творчих сил, нових ідей і задумів, юнаки та дівчата закінчать свій навчальний заклад та працюватимуть за обраним фахом. Тепер вони озброєні ще й знаннями правил поводження за будь-якої надзвичайної ситуації. За найменшої необхідності, запевняють, застосують їх у повному обсязі, адже добре розуміють: життя людини безцінне, а вирішальною іноді може стати єдина мить…

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ