Чернігів: Щоб нічого не зіпсувало великодній настрій,варто дотримуватися правил пожежної та громадської безпеки

Чернігів: Щоб нічого не зіпсувало великодній настрій,варто дотримуватися правил пожежної та громадської безпеки

08.04.15 08:01 0 514
Наближається Великдень. У цей день варто бути пильними. Адже невід'ємні атрибути богослужінь — свічки та лампадки — можуть стати причиною пожежі.

Про пожежну та громадську безпеку під час Великодніх свят говорили 6 квітня під час брифінгу в облдержадміністрації.

Заступник начальника Управління з державного нагляду та контролю ДСНС України в області Юрій Аникієнко зауважив, що у культових спорудах, як і в будь яких інших місцях великого скупчення людей, мають бути витримані усі правила пожежної безпеки. Проте, наразі ДСНС не перевіряє в обов'язкову порядку храми. У їх компетенції лише проведення роз'яснювальних бесід із священослужителями. Ті ж, у свою чергу, можуть звернутися за повноцінною перевіркою протипожежного стану церкви.

Також Юрій Аникієнко наголосив на особливостях забезпечення безпеки під час відпочинку на природі та вдома.

— Якщо ви вирішили розвести багаття на присадибній ділянці, то робити це можна лише на відстані не ближче 15 метрів від будівель та у безвітряну погоду. А запалені свічки не варто залишати в домівці без нагляду та поблизу легкозаймистих речей, — сказав він.

У святкові дні біля храмів чергуватимуть і міліціонери.

— Близько 1150 представників УМВС та 200 осіб із відповідних громадських формувань перебуватимуть біля храмів у святковий вечір. Їх кількість в одному місці залежатиме від чисельності населення, — повідомив в.о. начальника управління громадської безпеки Управління Міністерства внутрішніх справ України в області Олег Шимко.

Також вестиметься посилене патрулювання місць відпочинку.

За інформацією з сайту облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вінничина: допоможіть ...
Наступна новина: Начальник закарпатської ...

КОМЕНТАРІ