У Рівненській області тітка-опікун витрачала гроші,призначені дітям

У Рівненській області тітка-опікун витрачала гроші,призначені дітям

08.04.15 11:57 0 655
Такий факт порушення майнових прав дітей мав місце у Дубенському районі.

За встановленими прокурорами фактами було розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою 35-річної мешканки району у вчиненні злочину, передбаченого ст. 167 КК України (зловживання опікунськими правами).

- Ставши законним опікуном, жінка щомісячно отримувала державну допомогу для утримання трьох своїх малолітніх племінників. За півроку на особовий рахунок дітей надійшло державних коштів на суму понад 90 тисяч гривень. Однак, більше половини цієї суми (а саме - 50 тис грн), жінка використала не на малюків, а на власні потреби, зокрема, сплатила боргові зобов'язання взятого нею у банку кредиту, - розповів Дубенський міжрайонний прокурор юрист 1 класу Олексій Бурма.

Крім того опінкунша з дітьми не проживала, останніх більше часу доглядали інші родичі.

- На даний час досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт стосовно особи прокуратурою затверджено та скеровано для розгляду у Дубенський міськрайонний суд, - повідомив прокурор.

У зв'язку з тим, що органом опіки і піклування припинено опіку над дітьми, прокуратура вживає заходів, аби кошти були повернуті на їх особові рахунки.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: Мобільний телефон у ...

КОМЕНТАРІ