У Рівненській області рятувальники та лісівники на практиці відпрацювали гасіння лісової пожежі

У Рівненській області рятувальники та лісівники на практиці відпрацювали гасіння лісової пожежі

08.04.15 10:43 0 674
Семінар-нарада щодо готовності лісогосподарських підприємств Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства до пожежонебезпечного періоду за участі співробітників Головного управління ДСНС Рівненщини відбулася на базі ДП «Дубенське лісове господарство». Головний лісничий лісгоспу Василь Чеботарьов ознайомив учасників семінару з роботою диспетчерського пункту протипожежного відеоспостереження, де в режимі реального часу можна відслідковувати ситуацію в лісі, а у разі необхідності оперативно і надзвичайно точно виявляти осередки виникнення пожеж.

Разом з тим, учасники наради оглянули лісопожежну станцію та диспетчерський пункт протипожежного відеоспостереження Смизького лісництва, протипожежне влаштування та наглядну агітацію на протипожежну тематику. На завершення семінару усім присутнім продемонстрували практичне відпрацювання локалізації та гасіння лісової пожежі із залученням спецтехніки.

Начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України в Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський зазначив: «На налагоджена тісна співпраця з працівниками лісової охорони і місцевими підрозділами ДСНС, вироблений чіткий алгоритм дій на випадок виникнення лісових пожеж. Лісогосподарські підприємства забезпечені необхідної технікою та інвентарем для боротьби з вогнем у лісі. Крім того, у постійній готовності знаходиться пожежно-рятувальна техніка та обладнання підрозділів ГУ ДСНС для можливого залучення у протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах».

Довідка: у 2014 році на Рівненщині виникло 42 пожежі від загоряння сухої трави, 4 лісових пожежі та 20 торф’яних. У першому кварталі поточного року виникло 48 випадків загорянь сухої трави на відкритій місцевості. В 43 випадках на ліквідацію загорянь сухої трави залучались пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС. Найбільше пожеж виникло на території обласного центру та Рівненського району - 15 випадків, у Дубенському районі – 5 загорянь, а також одна лісова пожежа.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ