Грузинський реформатор Іло Глонті допоможе залучити інвестиції у Тернопіль

Грузинський реформатор Іло Глонті допоможе залучити інвестиції у Тернопіль

08.04.15 11:34 0 695
Про реформи, розвиток міста та залучення інвестицій говорили на зустрічі у Тернополі міський голова Сергій Надал та грузинський реформатор, помічник екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі Іло Глонті.

Інвестиційні проекти, за словами реформатора, - це шлях реального розвитку. Ці кроки у свій час не були популярними у Грузії, проте згодом дали хороший результат. І такий досвід варто застосовувати у Тернополі.

«Інвестиційний потенціал – це дуже важливий елемент. І саме тому ви повинні створити максимально комфортні умови, при яких бізнесмен захоче вкладати кошти у місто. Чому це важливо? Бо у місті є стратегічний напрямок, який потрібно розвивати, - каже Іло Глонті. - Показовим може бути досвід Батумі, коли інвесторам ми віддавали землю під будівництво всього лиш за один долар!».

Другим важливим елементом, за словами реформатора, є розвиток інфраструктури. Адже без будівництва нових споруд та готелів, місту не вдасться залучати туристів та інвесторів. У цьому випадку, як приклад, також можна навести досвід Батумі, яке за декілька років перетворилося в центр туристичного відпочинку.

«На зустрічі з грузинським колегою ми обговорили досвід залучення інвестицій та запропонувати ряд інвестиційних проектів, які б могли бути реалізовані у Тернополі – це розвиток аеропорту та створення логістичного центру, тернопільського ставу, молодіжних проектів,- розповідає Сергій Надал. – Наші проекти зацікавили грузинського реформатора і ми очікуємо на його підтримку та допомогу у їх реалізації».

Іло Глонті запевняє, що попри свою роботу в українському уряді, готовий працювати над залученнями інвестицій до Тернополя. Зокрема, скоро розпочне переговори щодо відновлення польотів до тернопільського аеропорту з компаніями-інвесторами, які допоможуть перетворити місто на регіональний, або й всеукраїнський центр польотів з Європи в Україну.

Під час свого візиту реформатор також відвідав Центр дозвілля та молодіжних ініціатив ім. Довженка, який є одним із інвестиційних проектів.

Довідково: Іло Глонті – грузинський політик-реформатор,радник екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, навчався у реформатора Кахи Бендукідзе. Наразі працює при кількох Міністерствах України з групою грузинських реформаторів з питань реформування.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові правоохоронці ...
Наступна новина: На Хмельниччині запитай у ...

КОМЕНТАРІ