На Тернопіллі на базі Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації відкрили відділення для лікування учасників АТО

На Тернопіллі на базі Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації відкрили відділення для лікування учасників АТО

08.04.15 12:54 0 583
Відділення для лікування учасників АТО на базі Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації відкрили 7 квітня.

Участь в урочистостях взяли голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна, директор департаменту охорони здоров'я ОДА Володимир Курило, головний лікар Більче-Золотецької обласної фізіотерапевтичної лікарні реабілітації Любомир Синоверський, волонтери та представники ЗМІ.

Після відкриття відділення всечесні отці освятили приміщення.

За словами Степана Барни, уже найближчим часом планується відкриття цілого комплексу закладів, котрі передбачають лікування учасників АТО.

«З ініціативи облдержадміністрації та обласної ради на найближчому засіданні облради буде виділено 1 млн грн на лікування та стільки ж на реабілітацію учасників АТО, - розповів очільник краю. – З них 400 тис. грн буде спрямовано на харчування та медикаменти для реабілітаційного відділення в Більче-Золотому. Наразі це невеликий внесок для підтримки бійців, однак ми намагатимемось створити належні умови для лікування та реабілітації тих, хто, щодня ризикуючи життям, стояв на передовій».

У свою чергу, Володимир Курило розповів, що наразі у відділенні вже лікується 5 військовослужбовців.

«У лікарні бійці зможуть отримати близько 60 видів різноманітних оздоровчих процедур, а саме - масажі, грязеву терапію, заняття на тренажерах та у басейні. Будуть внесені зміни в штатний розпис та введена вакансія психолога, який працюватиме з військовослужбовцями. У даному закладі зможуть пройти стаціонарне лікування 50 чоловік», - продовжив він.

Довідково: Комунальна установа Тернопільської обласної ради «Більче-Золотецька обласна фізіотерапевтична лікарня реабілітації» функціонує з 1947 року.

В лікарні працює 174 працівника (лікарі - 14 чол., з них 1 – Заслужений лікар України, 2 – кандидати медичних наук, 7 лікарів вищої категорії, 2 - першої, 2 – другої.), 63 медичних сестри, з них 33 – вищої категорії, 6 – другої, 4 – І категорії та 20 молодших спеціалістів). Функціонує 5 відділень на 200 ліжок, а саме: терапевтичне – 55 ліжок; травматологічне – 50 ліжок; неврологічне – 50 ліжок; кардіологічне – 25 ліжок; педіатричне – 20 ліжок. Реабілітація для дорослих – 180 ліжок, для дітей – 20 ліжок.

У закладі функціонує 71 лікувальна процедура.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ