Вінничина: стратегію розвитку області на період до 2020 року обговорили з представниками інститутів громадянського суспільства (+фото)

Вінничина: стратегію розвитку області на період до 2020 року обговорили з представниками інститутів громадянського суспільства (+фото)

09.04.15 08:46 0 599
На Вінниччині представники влади спільно з представниками громадських та політичних організацій обговорили Стратегію збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року.

Обговорення відбувалося за участю першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка. Про підготовку стратегічного документу, розробленого за європейськими стандартами на період, що синхронізується із Державною стратегією регіонального розвитку до 2020 року та його основні положення у формі презентації доповів учасникам зустрічі директор департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Олександр Якубик.

Посадовець наголосив, що метою Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року є підвищення якості життя та добробуту населення.

За словами Олександра Якубика, згідно Стратегії -2020, покращення якості життя та добробуту населення Вінниччини має відбуватись на основі реалізації обґрунтованих структурних реформ, зростання конкурентоспроможності економіки області, впровадження інноваційно-інвестиційної моделі сталого розвитку на сучасній технологічній основі, комплексного економічного і соціального розвитку міст, районів, селищ і сіл області, розвитку громадянського суспільства, підтримання стабільного та задовільного стану навколишнього природного середовища.

Директор департаменту економічного розвитку облдержадміністрації назвав дві принципові відмінності від попередніх Стратегій – широке залучення громадськості до розробки та обговорення документу та підготовка Планів його реалізації.

Основними стратегічними цілями розвитку Вінниччини на період до 2020 року визначено такі:

- Забезпечення територіальної цілісності області;

- Диверсифікація структури економіки області та розвиток інновацій;

- Залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин;

- Екологічна безпека області;

- Розвиток соціальної, культурної та туристичної сфери області;

- Розвиток місцевого самоврядування, бюджетна децентралізація та міжбюджетні відносини.

Обговорення обласної Стратегії -2020 відбувалося у формі діалогу. Так, доповідачеві присутні мали можливість задати питання, які їх цікавили.

В ході дискусії перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко зазначив, що протягом місяця, до винесеної на обговорення обласної Стратегії -2020 можуть бути внесені доповнення та зміни.

«Ми до кінця квітня місяця будемо приймати усі пропозиції, які будуть напрацьовані у робочих групах в тому числі і Громадської Ради при облдержадміністрації і членів політичної консультативної ради. В травні місяці, згідно регламенту, ми подамо проект стратегії на розгляд сесії обласної Ради. І лише після цього сесія обласної Ради затвердить її, як цілісний документ. Але хочу наголосити, що коли буде визначена мета, цілі документу, тоді на основі них будуть формуватися усі базові програми в області, наприклад, розвитку громадянського суспільства, роботи з молоддю та підтримки фермерських господарств. Відтак, в нас всіх попереду ще дуже багато роботи» – наголосив Андрій Гижко.

Ознайомитись із текстом « Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року» можна на сайті обласної державної адміністрації :

http://www.vin.gov.ua/web/vinoda.nsf/web_alldocs/Doc%D0%9B%D0%9C%D0%9B%D0%A79TEHE2























Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Чернігів: Майстер-клас з ...

КОМЕНТАРІ