На Вінничині скористайтеся правом на субсидію (+фото)

На Вінничині скористайтеся правом на субсидію (+фото)

09.04.15 17:21 0 622
Про особливості спрощеної системи надання житлових субсидій, перевагами якої може скористатися кожна родина, представникам інститутів громадянського суспільства розповіла перший заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва.

За її словами, законодавцем чітко прописаний алгоритм дій населення задля нарахування субсидії. Перш за все, запроваджено спрощений вигляд декларації та заяви, які необхідно заповнити. Більше того, в постанові Уряду чітко заборонено вимагати у людей будь-які додаткові довідки чи документи.

«Оформлення субсидій буде відбуватися на 12 місяців, а не на 6, як це було до цього часу. Таким чином, не треба буде людині знов кожні 6 місяців подавати заявки, бігати в місцеві органи влади і добиватися перерахунку своїх субсидій, все буде робитися в автоматичному режимі. Людям, які вже користуються правом на отримання субсидій, не потрібно буде у травні знову йти до управлінь соціального захисту і переоформлювати субсидії вже по новій системі. Це буде зроблено місцевими органами соціального захисту автоматично і буде перепризначена субсидія в автоматичному режимі на наступний, вже дванадцятимісячний, термін» - підкреслила Людмила Каратаєва.

Крім того, знята норма, яка передбачала отримання субсидії для безробітних осіб лише за умови обов'язкової реєстрації на обліку в центрі зайнятості.

Розраховувати на отримання субсидії можуть і ті люди, які орендують житло.

«Формально така можливість також була, але для того, щоб отримати субсидію треба було бути зареєстрованим у цьому орендованому житлі. Зараз субсидія буде розраховуватися на базі зафіксованого юридичного договору, де буде чітко встановлено, які люди орендують житло, і без жодної реєстрації цих людей в цій квартирі. На підставі договору люди будуть мати право на отримання субсидій» – наголосила перший заступник директора департаменту соціальної політики облдержадміністрації.

За словами Людмили Каратаєвої, при нарахуванні субсидій будуть враховуватися лише чисті доходи людини. Особливо це стосується, в першу чергу, працюючих людей.

«Ми переходимо на безконтактний спосіб оформлення субсидій. Люди можуть не приходити в місцеві органи влади і не здавати ці довідки особисто, а заповнити декларацію і заяву вдома і переслати у відповідний місцевий орган влади, вказавши там свої контактні телефони. А потім, контролювати процес призначення субсидії вже не особисто, а в телефонному режимі. Це справді революційна реформа системи субсидій в Україні, але її виконання дуже серйозно залежить від того, наскільки місцеві органи влади ефективно зможуть використати ті механізми, які дав їм Уряд» – зауважила Людмила Каратаєва.

Під кінець зустрічі, перший заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Людмила Каратаєва порадила присутнім скористатися простими калькуляторами розрахунку субсидій, за допомогою якого можна приблизно розрахувати суму своєї субсидії. Вони розміщені на сайті Міністерства соціальної політики України.





Про це повідомили у Вінницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За підозрою у вчиненні ...
Наступна новина: В Луцьку сімей учасників ...

КОМЕНТАРІ