На Житомирщині правоохоронці вилучили у пасажира рейсового автобуса бойовий арсенал

На Житомирщині правоохоронці вилучили у пасажира рейсового автобуса бойовий арсенал

09.04.15 08:40 0 594
Під час огляду рейсового автобуса міжобласного сполучення у Радомишльському районі Житомирщини в рюкзаку одного з пасажирів працівники міліції виявили вибухівку та боєприпаси. У рамках досудового розслідування перевіряється інформація щодо походження небезпечних предметів із зони АТО.

7 квітня працівники стаціонарного поста ДАІ, розташованого на автошляху Київ-Чоп у с. Кочерові Радомишльського району, зупинили для перевірки автобус сполученням Київ – Луцьк. Неадекватна реакція одного з пасажирів викликала у правоохоронців підозри. Коли молодик на прохання інспекторів підняв свій рюкзак, з нього випав предмет, схожий на запал гранати.

– Водія та усіх пасажирів терміново евакуювали з автобуса. Рюкзак і запал від гранати вилучили експерти-вибухотехніки. Після того, як транспортний засіб було повністю оглянуто, водій і його пасажири, окрім власника рюкзака, змогли продовжити шлях свого слідування, - коментує командир взводу дорожньо-патрульної служби УДАІ УМВС Іван Кобилинський.

ДАІшники викликали на місце події слідчо-оперативну групу. Із рюкзака затриманого 23-річного жителя Рівненщини правоохоронці вилучили 4 гранати та запали до них, 2 ножі, понад 300 набоїв калібру 5,45 мм та травматичний пістолет зі спорядженим магазином.

За словами молодика, він віз бойовий арсенал з місць проведення антитерористичної операції на сході країни у якості сувенірів.

Як повідомив заступник начальника Радомишльського РВ УМВС Сергій Блоцький, вилучене нині направлено на експертне дослідження. Розпочато досудове розслідування за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За чинним законодавством, чоловікові загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

Прес-служба УМВС

України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ