Лучани попрощалися з Героями

Лучани попрощалися з Героями

09.04.15 11:44 0 642
У нашому місті відбулося прощання з загиблим військовослужбовцем Юрієм Чучаліним. Він загинув 3 квітня поблизу міста Авдіївка Донецької області. Служив у 81-й десантно-штурмовій бригаді. Був мобілізований у лави Збройних сил України у серпні 2014 року.

Священослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору на чолі з Митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом відслужили молебень за упокій душі загиблого.

Після цього домовину з тілом Юрія Чучаліна винесли на Театральний майдан, де відбулася громадянська панахида.

Зі словами співчуття до родини та близьких звернувся заступник міського голови Тарас Яковлев, який зауважив, що лучани віддають шану загиблому земляку, надійному, сильному та мужньому чоловікові і батькові Юрію Чучаліну. “Він народився 27 лютого 1964 року у місті Чирчик Ташкентської області (Узбекистан). Там і розпочав свою військову службу. Згодом переїхав жити до міста Луцька. Знайшов себе у мирному житті та провадив підприємницьку діяльність на Центральному ринку. Коли в Україну прийшла війна до лав 25-ї аеромобільної бригади мобілізували його старшого сина Петра. Він й на продовжує військову службу та двічі був поранений. Батько не зміг спостерігати за тим, як його дитина воює, а в державу прийшов агресор. Він пішов захищати країну. Його досвід та фах неодноразово рятували життя побратимів. Проте підлі і підступні методи ведення війни ворогом зупинилося серце Героя. Юрій Андрійович є яскравим прикладом розвінчування насадженого міфу ворогом про національну нетерпимість українців. Будучи росіянином за походженням, проте батьком та українцем за духом, він без вагань, заради захисту України, віддав найдорожче - своє життя. Страшно і боляче бачити, як вмирають кращі сини країни, коли бачиш горе рідних і близьких. Вічна пам'ять Героям”, - сказав він.

Тарас Яковлев закликав присутніх вшанувати пам'ять загиблого хвилиною мовчання.

Співчуття рідним загиблого висловив й голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, який зауважив, що на Волині ховають трьох кращих синів. За його словами, двоє знайдуть спочинок на рідній ківерцівщині. “ тут ми проводжаємо Юрія Чучаліна. Знову ми схиляємо голови перед пам'яттю наших Героїв. Ці хлопці загинули не у відкритому бою. Ворог підло вдарив у спину, вбивши наших хлопців. Ми добре розуміємо, як тяжко рідним. Замість веселих свят у родини наших Героїв приходить смуток і біль. Ми низько схиляємо голови перед родиною Чучаліна, перед родинами усіх Героїв, які загинули за волю і незалежність України. У ці передсвяткові дні ми молимо Господа Бога, щоб беріг синів, які продовжують боронити країну”, - зазначив він.

Лучани, які зібралися на центральному майдані міста, спільно виконали Державний Гімн України.

Поховали Юрія Чучаліна на кладовищі у селі Усичі Луцького району.

лучани також проводжали в останню дорогу ще одного учасника АТО Дмитра Луця. Він трагічно загинув, перебуваючи у відпустці.

Дмитро народився 7 жовтня 1982 року, навчався у загальноосвітній школі №12 міста Луцька, торговельному технікумі, де запам'ятався порядним, доброзичливим, відповідальним хлопцем.

Згодом працював охоронцем в охоронній фірмі “Арсенал”. Був призваний на військову службу по мобілізації. Прощання з бійцем відбулося у будинку панахиди. Його похоронили, за бажанням батьків, на кладовищі у мікрорайоні Вишкова.

Світла пам'ять про наших славних земляків, які віддали своє життя за волю і незалежність рідної України, назавжди залишиться у наших серцях.

Вічна пам'ять Героям!

Нагадаємо у Луцьку оголошено день жалоби у зв'язку з похованням військовослужбовців.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Вінничині враховуємо ...
Наступна новина: Тернопільські убозівці та ...

КОМЕНТАРІ