У Луцьку вшанували пам'ять в’язнів фашистських концтаборів

У Луцьку вшанували пам'ять в’язнів фашистських концтаборів

09.04.15 14:27 0 642
У місті відбулися заходи з нагоди Міжнародного дня звільнення в'язнів фашистських концтаборів. На меморіальному комплексі «Вічна Слава» відбулося покладання квітів до стели «Жертвам нацизму» за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, голови обласної ради Валентина Вітра, секретаря міської ради Сергія Григоренка, заступника міського голови Тараса Яковлева, представників установ, підприємств, громадських організацій.

Священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору відслужили панахиду, її очолив митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

До присутніх звернувся голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Він зауважив, що ми завжди повинні пам'ятати про трагічні події, що були в нашій історії. Подякував лучанам, які прийшли вшанувати пам'ять загиблих у концентраційних таборах, акцентуючи на тому, що нам потрібно віддавати належне тим людям, які безневинно загинули, повинні бути вдячними усім, хто був знищений, закатований і тим, що тепер віддають життя за єдність Батьківщини. Ці люди, їхні долі мають стати пересторогою для нас усіх, аби такі страшні віхи нашої історії більше не повторювалися. Володимир Гунчик побажав усім міцного здоров'я, злагоди і миру. Присутні вшанували невинно загиблих хвилиною мовчання.

Згодом учасники заходу перейшли у Волинський краєзнавчий музей, де відбулася зустріч колишніх в'язнів фашистських концтаборів з громадськістю міста.

А протягом тижня у загальноосвітніх навчальних закладах міста проходять уроки пам'яті, зустрічі з колишніми в'язнями фашистських концтаборів та інші виховні заходи, приурочені Міжнародному дню звільнення в'язнів фашистських концтаборів. У бібліотечних установах організовано виставки літератури, приурочені цій даті.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ