В Житомирській області рятувальники навчали працівників Міжнародної благодійної організації алгоритму дій у разі виникнення надзвичайної ситуації

В Житомирській області рятувальники навчали працівників Міжнародної благодійної організації алгоритму дій у разі виникнення надзвичайної ситуації

09.04.15 10:15 0 587
Основні правила безпеки життєдіяльності та надання першої невідкладної допомоги потерпілому без винятку потрібно знати кожній свідомій людині. Адже, зважаючи на тривожне сьогодення, дані знання і навички можуть стати в пригоді у будь-яку хвилину.

8 квітня рятувальники Управління ДСНС Житомирщини спільно з працівниками обласної організації Товариства Червоного Хреста України завітали до трудового колективу Міжнародної благодійної фонду «Місія в Україну».

На початку заходу рятувальники представили на вибір різноманітні речі повсякденного вжитку, серед яких потрібно було вибрати предмети першої необхідності для комплектування «тривожної валізи». Одночасно працівники організації роз’яснювали чому саме та чи інша річ необхідна у першу чергу і як вона буде використовуватися в подальшому. З поставленим завдання персонал впорався на відмінно, речі були відібрані правильно, а надані роз’яснення – чіткими і доцільними.

Після цього надзвичайники показали всім присутнім черговий випуск телепередачі Управління ДСНС в області «Безпека нашого життя», що аудіовізуально довела до присутніх порядок дій у разі виникнення надзвичайної ситуації, у тому числі і при загрозі терористичного акту, що необхідно робити, почувши звук сигналу «Увага всім!» і як правильно діяти під час виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів чи пристроїв.

Разом з тим, працівники обласної організації Товариства Червоного хреста України за допомогою спеціального манекену, продемонстрували, що потрібно робити при травмуванні людини і як саме потрібно надавати першу медичну допомогу під час утоплення, дорожньо-транспортної пригоди, епілептичного нападу тощо. У свою чергу рятувальники теж мали змогу потренуватися та ще раз закріпити на практиці свої знання медичної справи.

- Дані практичні заходи рятувальники проводять систематично, адже закріплення усіх набутих через теорію навичок і здібностей відбувається саме під час практичного відпрацювання дій у разі виникнення будь-якої надзвичайної події чи ситуації, - зазначає тимчасово виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС Житомирщини Василь Кучин. Тому у реальній загрозливій чи небезпечній ситуації добре обізнана людина ніколи не розгубиться, опанує свій страх і зможе допомогти в біді як собі так і оточуючим.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ