Двоє ужгородців постраждали від Інтернет-шахраїв

Двоє ужгородців постраждали від Інтернет-шахраїв

09.04.15 10:19 0 619
28-річний житель м.Ужгород мав намір купити через Інтернет мотоцикл, а в результаті втратив 3000 гривень. А 23-річна ужгородка аналогічним чином «купила» за 2000 гривень дитячий візочок… Міліція вкотре закликає громадян бути обережними при купівлі товарів через Інтернет-мережу.

Із заявою до Ужгородського міськвідділу міліції звернувся 28-річний житель міста. Заявник повідомив про те, що невідома особа шахрайським шляхом заволоділа його грошовими коштами в сумі 3000 гривень.

З'ясувалося, що молодий чоловік вирішив придбати мотоцикл через Інтернет-сайт. Зателефонував за вказаним номером й домовився з «продавцем» про ціну. Той зажадав часткової передоплати, а решту грошей покупець мав переказати після отримання мотоцикла.

Обумовлений завдаток ужгородець перерахував на банківський рахунок «продавця». Однак обіцяного мотоцикла так і не отримав. Звісно, гроші йому ніхто не повернув...

Аналогічний випадок стався і з 23-річною ужгородкою. Жінка мала намір придбати дитячу коляску через Інтернет-мережу. На одному з сайтів знайшла те, що шукала. У телефонній розмові домовилася з «продавцем» про ціну товару. Довірлива жінка переказала незнайомцю 2000 гривень на його рахунок, але товар так і не отримала...

- На жаль, такі випадки непоодинокі, їх стає дедалі більше. Вкотре радимо громадянам бути уважними та обережними. Перед здійсненням платежу чи завдатку перегляньте відгуки користувачів даного сайту. А краще - наполягайте на оплаті лише після отримання товару, - радить перший заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції майор Олександр Боднарчук.

Якщо ж вас все ж ошукали, обов'язково звертайтеся до міськвідділу міліції, або телефонуйте на «102».

Інформація Ужгородського МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Чернігівська область: за ...

КОМЕНТАРІ