В Закарпатській області свободівці вимагають від міліції зупинити вандалів,які нищать пам'ятник січовикам на Замковій горі

В Закарпатській області свободівці вимагають від міліції зупинити вандалів,які нищать пам'ятник січовикам на Замковій горі

09.04.15 11:30 0 706
5 квітня 2015 року на Замковій горі в Хусті свободівці виявили акт вандалізму щодо монументу Карпатським січовикам. З цього приводу Хустська міська організація ВО "Свобода" звернулася до райуправління міліції в м. Хуст, зокрема до начальника цього відділу В.Турдая, з вимогою розслідувати цей злочин. У разі подальшої бездіяльності націоналісті готові звертатися в МВС із вимогою відставки чинного начальника РВ УМВС в м. Хуст у зв'язку із його бездіяльністю та байдужістю до питань національної пам'яти.

"Очевидно, що цей акт вандалізму – прямий прояв сепаратистської діяльності в Хусті. Ми неодноразово зверталися до місцевих правоохоронців з вимогою покарати злочинців, адже цього року це вже друге руйнування пам'ятника. Але жодної реакції на це ми так і не побачили", – заявив заступник голови Закарпатської організації ВО "Свобода" з питань національної пам'яти Томаш Лелекач.

"23 березня 2015 року громада міста Хуст своїми силами реставрувала монумент Карпатським січовикам, а вже 5 квітня ми знайшли його пошкодженим. Такі акти вандалізму в нашому місті, на жаль, стають уже традиційними після відзначення Дня проголошення Карпатської України. Так, 2013 року була аналогічна ситуація. Незрозуміло, де ж у цей час були хустські правоохоронці, адже пам'ятник розташований неподалік від райуправління міліції", – зазначив голова Хустської районної організації ВО "Свобода" Віталій Рішко.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Софії Київській ...
Наступна новина: ДАІ Рівненщини звертає ...

КОМЕНТАРІ