Перші перемоги учнів-членів Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України

Перші перемоги учнів-членів Хмельницького територіального відділення Малої академії наук України

09.04.15 13:32 0 607
Хмельницькі МАНівці мають усі можливості реалізувати свої мрії і покликання. Щоразу вони доводять, що гідні змагатися й перемагати – у конкурсах і у житті загалом. Кожен з них долає свій непростий шлях до фіналу. Уже саме для таких юних науковців є безліч шансів заявити про себе.

З 30 березня по 6 квітня 2015 року у Києві відбулись фінальні етапи Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у секціях відділень історії, комп'ютерних та технічних наук.

Близько сотні переможців обласного етапу конкурсу мали змогу не просто позмагатись у знаннях з предмету, а й обговорити пам'ятні віхи історії, довести, що вона стосується кожного громадянина.

Неодноразово під час конкурсу виголошувалась ідея про вивчення історичної спадщини українського народу та народів світу як доведення самобутності й оригінальності культури кожного з них.

Почесне ІІІ місце у секції "Етнологія" відділення історії здобула Ковальова Вікторія Вікторівна, учениця 11 класу Кам'янець-Подільського ліцею, науковий керівник, вчитель історії, Атаманчук Сергій Іванович.

Юні техніки та знавці комп'ютерних технологій вправлялись у знаннях з матеріалознавства, комп'ютерних систем та мереж, екологічно безпечних технологій та інших перспективних галузей комп'ютерних та технічних наук, демонстрували та захищали свої науково-технічні винаходи.

Кожен з трьох учасників, який представляв Хмельниччину у відділенні технічних наук успішно пройшов конкурсні етапи (заочне оцінювання наукових робіт, оцінювання навчальних досягнень з базової дисципліни, захист досліджень) та став переможцем фіналу:

- Яцук Сергій Олександрович, учень 11 класу Нетішинського навчально-виховного комплексу "Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та ліцей", - І місце у секції "Науково-технічна творчість та винахідництво", науковий керівник, вчитель фізики Юр'єв Юрій Леонідович;

- Сеніва Катерина Романівна, учениця 11 класу Старокостянтинівського ліцею імені М.С.Рудяка, - ІІ місце у секції "Матеріалознавство", науковий керівник, вчитель математики Сеніва Людмила Василівна.

- Зубов Роман Сергійович, учень 11 класу Славутського обласного спеціалізованого ліцею-інтернату поглибленої підготовки учнів в галузі науки, - ІІ місце у секції "Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження", науковий керівник, вчитель фізики Коваль Віктор Людвигович;

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Причину загорання ...
Наступна новина: На Тернопіллі на ділянці ...

КОМЕНТАРІ