Учні івано-франківського вищого професійно - художнього училища № 3 побували у гостях у рятувальників

Учні івано-франківського вищого професійно - художнього училища № 3 побували у гостях у рятувальників

09.04.15 13:18 0 674
Масово-роз’яснювальна робота серед населення має різні форми, однією з них є знайомство мешканців Прикарпаття з пожежно-рятувальною службою.

8 квітня біля 50 юнаків – учнів івано-франківського вищого професійно - художнього училища № 3, які здобувають робітничі професії для деревообробних підприємств, завітали в гості до рятувальників, щоб безпосередньо ознайомитися з однією з найризикованіших та найпотрібніших чоловічих професій.

Юнакам розповіли про специфіку цієї непростої служби, яка не знає ні свят, ні вихідних, про статистику пожеж та інших надзвичайних ситуацій на території області.

Також їм нагадали елементарні, але такі важливі правила безпечної поведінки у побуті, під час відпочинку на природі. Особливу увагу було звернено на дії при знаходженні вибухонебезпечних предметів, під час виникнення пожеж, пояснили, як поводити себе у випадку отримання інформації про оповіщення чи евакуацію. Адже у наші непрості часи ознайомлення з правилами, від яких залежить безпечне життя є вкрай необхідним.

Також з юнаками провели екскурсію пожежно-рятувальною виставкою Прикарпаття. Ознайомили з історією пожежництва та найважливішими етапами його становлення, з технікою та обладнанням, яке є на озброєнні у рятувальників.

На юнаків ця зустріч справила незабутнє враження, багато з них вперше безпосередньо стикнулися з цієї службою, відчули її важливість та героїзм, а то й подумки уявили себе майбутніми пожежниками.

Не виключено, що з часом лави молодих рятувальників поповняться і цими юнаками, які просто одного дня завітали в гості і несподівано для себе знайшли тут своє покликання…

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ