В Івано-Франківській області дошкільнята в ігровій формі вчилися правилам безпечної поведінки

В Івано-Франківській області дошкільнята в ігровій формі вчилися правилам безпечної поведінки

09.04.15 08:10 0 680
У сучасному світі саме на дітей чатує безліч небе­зпек: еле­ктричний струм, газ та на­віть звичайні сі­р­ники в невмілих дитячих руках можуть за одну мить перетворитися із хороших друзів на запеклих воро­гів. Щоб не трапилось біди, дорослі зобов’язані донести до дітей у доступній для них формі елементарні знання з безпеки життєдіяльності.

в рамках проведення Тижня знань з основ безпеки життєдіяльності працівники Управління ДСНС в області побували у вихованців старшої групи івано-франківського дошкільного закладу «Бджілка».

Вихователі і вихованці групи підготувалися до приходу рятувальників і організували справжнє театралізоване дійство. Щоб продемонструвати, як вони знають правила пожежної безпеки, дітки стали рятувальниками - починаючи від диспетчера, який приймає дзвінки про пожежу, і закінчуючи гасінням умовної пожежі. І все було по-справжньому, дуже цікаво і пізнавально, і така гра - важливий виховний момент, коли діти, граючись, усвідомлюють важливість власної безпеки і першочергові дії у випадку виникнення надзвичайної ситуації.

Діти також влаштували своєрідний музей побутових приладів - іграшкові праски, чайники, газові плитки, які можуть бути небезпечними при невмілому поводженні, за мить можуть перетворитися з друга у ворога і стати причиною пожежі.

Перед вихованцями «Бджілки» виступили і працівники Управління ДСНС в області, які розповіли про випадки пожеж на Прикарпатті і про те, як важливо дотримуватися правил пожежної безпеки і слухати старших. Діти уважно слухали розповідь рятувальників, жваво ві­д­повідали на поставлені запитання. Також брали активну участь у вікторинах і конкурсах, відгадували загадки.

Від­чувається, що навчання ді­тей правил безпеки життєдіяльності у цьому дошкільному закладі поставлено на високий рівень. Діти знають, як поводити себе, коли залишаються самі удома, що робити та куди звертатися у випадку біди. Велика заслуга у такій високій поінформованості дітей про безпеку життя, звісно ж, педагогів цього закладу та рятувальників, котрі зуміли підібрати такі форми й методи, щоб дошкільнята, граючись, пі­знавали навколишній світ та уміли правильно поводити себе у ньому.

Хо­четься сподіватися, що проведення таких заходів з питань безпеки життєдіяльності серед дошкільнят допоможе уникнути в подальшому трагедій і зберегти дитячі життя.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області в ...
Наступна новина: Что представляет собой ...

КОМЕНТАРІ