Рівненська область: рятувальники спільно з журналістами перевірили стан пожежної безпеки у найстарішій церкві обласного центру

Рівненська область: рятувальники спільно з журналістами перевірили стан пожежної безпеки у найстарішій церкві обласного центру

09.04.15 10:50 0 569
08 квітня працівники Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС разом із представниками засобів масової інформації завітали до найстарішої культової споруди міста Рівного - Свято-Успенської церкви, що є пам’яткою архітектури національного значення. Дерев’яні будівлі церкви та дзвіниці були збудовані ще у 1756 році, до речі без жодного металевого цвяха.

Під час візиту рятувальники спільно зі священнослужителями ретельно перевірили стан електромережі усіх приміщень храму, наявність необхідної кількості вогнегасників та відповідність вимогам шляхів евакуації. З настоятелем церкви отцем Борисом співробітники ДСНС провели інструктаж з питань пожежної безпеки, зокрема щодо використання відкритого вогню, роз’яснили порядок дій на випадок пожежі чи надзвичайної події та вручили застережливі листівки.

Після цього із настоятелем церкви рятувальники провели практичне заняття щодо правильного використання порошкового вогнегасника.

Одним із головних факторів належного протипожежного стану культових споруд є наявність та справність зовнішнього протипожежного водопостачання. Тому бійці Держслужби з НС практично перевірили усі пожежні гідранти поблизу церкви із пуском води та вкотре пересвідчилися, що у разі біди вони зможуть використати їх за призначенням.

Нагадаємо, що за останніх 5 років у культових спорудах Рівненщини зафіксовано чотири пожежі, які виникли внаслідок необережного поводження з вогнем та короткого замикання в електромережі.

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Рівненської області нагадує громадянам: щоб не затьмарити собі свята, дотримуйтеся правил безпечного поводження з вогнем, будьте особливо обережні зі свічками. Знання елементарних правил пожежної безпеки допоможе уникнути загорання, а знання першочергових дій у разі пожежі – допоможе зберегти життя, а також матеріальні та духовні цінності.

ГУ ДСНС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ