Рівненщина: рятувальники роз’яснили викладачам предмету «Основи здоров’я» методику навчання школярів основам безпечної життєдіяльності

Рівненщина: рятувальники роз’яснили викладачам предмету «Основи здоров’я» методику навчання школярів основам безпечної життєдіяльності

09.04.15 15:03 0 609
07 квітня на базі дитячого Народного пожежного класу-музею «Промінець» було проведено семінар з викладачами предмету «Основи здоров’я» навчальних закладів міста Рівне на тему: «Тероризм. Методи боротьби з тероризмом.»

Захід розпочався із того, що перед освітянами виступили працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Рівненської області, які розповіли присутнім про тероризм та шляхи боротьби з ним, а також показали короткометражний фільм «Що робити, коли ви стали заручником. Як поводитися із терористами, як захистити себе та своїх рідних чи, принаймні, не спровокувати терористів.»

Після цього про випадки надзвичайних ситуацій за участю дітей в 2014-2015 роках в м.Рівне присутнім розповіла завідувач класу-музею Людмила Холохолова.

У свою чергу працівники Головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області роз’яснили педагогам порядок дій у разі виникнення можливих надзвичайних ситуацій, зокрема при виникненні пожежі, при аваріях на хімічно небезпечних об’єктах, порядок укриття в захисних спорудах цивільного захисту та про місце знаходження даних захисних споруд в обласному центрі, а також, як діяти за сигналом оповіщення «Увага всім!».

Разом з тим, перед присутніми виступив психолог ГУ ДСНС, який розповів про методи зняття наслідків стресу. Він наголосив, що всі дії у разі виникнення будь-якої надзвичайної ситуації мають бути обдуманими і стриманими, а найгіршим ворогом в таких обставинах є паніка. «Ні в якому разі не можна піддаватися паніці. Ви маєте думати не тільки про себе, а й про людей поряд. Чим більш скоординованими та обдуманими будуть ваші дії, тим більш позитивними будуть наслідки тої чи іншої надзвичайної ситуації», - зазначив працівник психологічної служби Головного управління ДСНС області старший лейтенант служби цивільного захисту Руслан Жирков.

Після спілкування з психологом учасники семінару мали можливість отримати практичні знання та навички від медика-рятувальника ГУ ДСНС щодо порядку та правильності надання домедичної допомоги постраждалим в екстремальних ситуаціях.

На завершення семінару освітянам для використання в роботі було надано методичні рекомендації, листівки, плакати, пам’ятки та довідкові фото, відео матеріали по напрямку проведення профілактично-роз’яснювальної роботи серед дітей щодо дотримання ними правил пожежної безпеки, а також як навчити школярів поводитись у випадку пожежі чи надзвичайної події, виявленні вибухонебезпечних предметів, боєприпасів тощо.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За фактом ДТП на ...
Наступна новина: У Вінниці міліція затримала ...

КОМЕНТАРІ