Обговорили проведення чемпіонату України з веслування на байдарках і каное

Обговорили проведення чемпіонату України з веслування на байдарках і каное

09.04.15 08:01 0 743
Про підготовку до чемпіонату України з веслування на байдарках і каное серед вищих навчальних закладів, що планується у травні та створення обласного комунального підприємства «Центру водних видів спорту» обговорили на нараді, яку 8 квітня провів голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна.

За його словами, у даному починанні є підтримка Міністерства молоді та спорту України.

«Справа, яку ми хочемо реалізувати, спрямована на популяризацію як спорту на Тернопіллі, так і самої області зокрема. Разом з тим, це також можливість залучити в область додаткові інвестиції. Тому я вважаю, що ми маємо зробити все для того, аби чемпіонат відбувся», - наголосив Степан Барна.

У свою чергу, президент федерації каное Тернопільщини Віктор Кузяк зазначив, що Тернопільщина є одною з центрів водних видів спорту, а наші спортсмени займають передові позиції.

«Веслування є одним з пріоритетних видів спорту в області, - наголосив директор департаменту сім'ї, молоді, фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур. - Один з тернопільських спортсменів навіть є претендентом в Національну збірну України та на Олімпіаду в Ріо-де-Жанейро у 2016 році.

Також він зазначив, що у зв'язку зі стислими термінами на підготовку до проведення чемпіонату всі дотичні до цього процесу структури та організації мають дуже оперативно та злагоджено спрацювати на досягнення результату – проведення чемпіонату на достойному рівні.

Відтак голова облдержадміністрації дав доручення відповідним структурним підрозділам вивчити питання щодо можливості проведення чемпіонату в області.

Щодо «Центру водних видів спорту», очільник краю дав доручення розглянути можливість створення його на базі одного з уже існуючих комунальних підприємств області.

Довідково: Веслувальний канал в Тернополі був збудований у 1985-1990 роках. Готовність об'єкту складала 80-90%. В період з 1992 по 1997 роки на території веслувального каналу в Тернополі проходили НТЗ збірної України для підготовки до міжнародних та всеукраїнських змагань, проводилась Міжнародна регата пам'яті олімпійської чемпіонки Ю.Рябчинської з участю спортсменів Угорщини, Румунії,Словаччини, Польщі, Литви, Латвії, Білорусі, Молдови, Казахстану, а також Чемпіонатам України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Домены и их виды
Наступна новина: Вінничина: «Гостини у колі ...

КОМЕНТАРІ