Тернопільська обласна рада сприятиме легалізації використання усіх надр та кар’єрів області та поверненню тернопільським спиртзаводам статусу юридичних осіб

Тернопільська обласна рада сприятиме легалізації використання усіх надр та кар’єрів області та поверненню тернопільським спиртзаводам статусу юридичних осіб

09.04.15 11:04 0 607
На цьому очільник обласної ради Василь Хомінець наголосив під час засідання колегії Тернопільської обласної держадміністрації. «Усі надрокористувачі повинні працювати легально – це аксіома, – зазначив очільник області. – При прийнятті рішень з питань надрокористування обласна рада враховує думку місцевих територіальних громад, рекомендуючи суб'єктам господарювання та органам місцевого самоврядування погоджувати питання надання надр з територіальними громадами на громадських слуханнях та укладати договори щодо соціального пакету для розвитку території, на якій добуваються корисні копалини. Під час зустрічі із головами районних рад я звернувся до них докладно вивчити питання щодо використання надр на їхніх територіях задля припинення нелегального використання наших природних багатств».

Василь Хомінець також зазначив, що обласна рада двічі зверталася до керівництва держави щодо ситуації в спиртовій галузі. Депутати вважають, що об'єднання усіх спиртзаводів у підприємство «Укрспирт» руйнує галузь, яка колись була одним з головним наповнювачем місцевих бюджетів та забезпечувала робочі місця, а тому звернулися до уряду країни повернути тернопільським спиртзаводам статус юридичних осіб.

Під час засідання колегії розглядалися питання про підготовку та проведення комплексу весняно-польових робіт у господарствах області, про стан розрахунку споживачів за енергоносії.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До 150-річчя Андрея ...
Наступна новина: У Луцьку побилися сусіди

КОМЕНТАРІ