В Чернівецькій області рятувальники МРЦ провели комплексні навчання з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста

В Чернівецькій області рятувальники МРЦ провели комплексні навчання з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста

10.04.15 13:08 0 717
Влітку 2014 року рятувальники Державного підприємства “Мобільний рятувальний центр” ДСНС України після декількох років плідної підготовки успішно пройшли атестацію в системі ІНСАРАГ.

Вступивши до Міжнародної дорадчої консультативної групи ООН з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста рятувальники МРЦ постійно вдосконалюють свої навички та практикуються оперативно реагувати на надзвичайні ситуації як в Україні, так і за кордоном.

8 квітня з метою перевірки готовності до виконання завдань за призначенням начальником Мобільного рятувального центра ДСНС України Сергієм Лавриненко проведено комплексне навчання підрозділів ДП МРЦ.

Так, рятувальники МРЦ розгорнули польовий координаційний центр (ОSОCC), забезпечення роботи якого виконувалося відповідно до вимог Міжнародної дорадчої групи ООН з проведення пошуково-рятувальних операцій в умовах міста (ІНСАРАГ).

Здійснено перевірку особового складу, обладнання та техніки підрозділів центру до готовності до дій за призначенням: штабу; аварійно-рятувальних підрозділів; загону спеціальних водолазних робіт; загону спеціальних робіт; підрозділів тилового забезпечення; проведено розгортання елементів мобільного госпіталю ДП МРЦ.

“З поставленими завданнями особовий склад впорався оперативно. Такі тренування ми проводимо постійно аби відпрацювати дії рятувальників під час ліквідації вже справжніх надзвичайних ситуацій. Це значно підвищує професійні навички та вміння швидко реагувати за будь-яких умов”, - зазначив начальник Мобільного рятувального центра ДСНС України Сергій Лавриненко.

Довідка

В 2009 році ДП МРЦ був зареєстрований в мережі ІНСАРАГ. В 2011 році було подано заявку щодо міжнародної атестації пошуково-рятувальної команди ДП МРЦ в даній системі. За весь період було проведено ряд навчань для підготовки висококваліфікованих експертів у сфері пошуково-рятувальних робіт в умовах міста, розроблено сценарій проходження атестації. Співробітники ДП МРЦ брали участь у курсах підготовки експертів для роботи в пункті прийому і відправки команд та польового координаційного центру. Проходження атестації дало змогу підвищити ефективність надання допомоги у проведенні міжнародних аварійно-рятувальних та пошуково-рятувальних операцій, а також готовність до реагування на національному і міжнародному рівнях. Відтепер команда ДП МРЦ братиме участь у міжнародних пошуково-рятувальних операціях.

Прес-служба

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ